Restaurant Cycloon wordt zomerbar

Nancy Vansteenkiste, Auwke Vansteenkiste en Nathalie Claeys van Kafkot 41 zijn klaar voor de zomer. © 2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Nancy, Peter en Nathalie openden hun zomerbar in restaurant Cycloon in Ledegem. “We hebben er ontzettend naar uitgekeken,” vertelt Nancy. “En al hebben we niet stilgezeten in volle coronacrisis – we hadden nog steeds onze traiteurdienst, maaltijden aan huis en ons ontbijtaanbod – toch voelt het als een bevrijding.”

“De opgespaarde energie kunnen we nu ongeremd loslaten in een concept dat we ‘t Kafkot 41 Summerbar hebben genoemd. In 1979 kochten vader Werner Vansteenkiste en zijn vrouw Elian Herman het kafkot in de Sint-Pietersstraat en toverden de oude maalderij om tot een horecazaak met feestzaal en café. Later maakten ze van een garage ook nog een restaurant. Dat is precies 41 jaar geleden. Daarom hebben wij onze zomerbar ‘t Kafkot 41 genoemd. Het is een hommage aan onze vader“, voegt ze er nog aan toe.

Het café gaat nog niet open. De restricties qua afstand bewaren zijn er moeilijker te hanteren. “Daarom hebben wij gekozen om de veel ruimere feestzaal en de tuin met de terrassen gebruiksklaar te maken. Binnen kunnen we 50 klanten plaatsen en dat is ook zo op de buitenterrassen en de tuin. Reserveren kan, maar hoeft niet. De zomerbar biedt aperitieven aan en streekbieren. Cocktails kunnen uiteraard niet ontbreken. En voor de jeugd hebben we iets speciaals in petto. We bieden 12 flessen Stella aan in een kuip met ijs gevuld, die we tot bij het tafeltje brengen voor de prijs van 20 euro. Een heel democratische prijs, maar zorg wel voor een bob! Je kan bij ons terecht van donderdag tot en met zondag van 15 uur tot 1 uur, het wettelijk verplichte sluitingsuur. We hebben geen buitenwippers, maar wel een grote hond”, knipoogt ze nog.

Kezelbergroute

“Aangezien mensen voor hun vakantie meer in eigen streek zullen blijven, hopen we op vollenbak tijdens de vakantieperiode van 20 juli tot 15 augustus. Onze zomerbar zou wel eens de ideale plek kunnen worden voor wandelaars en fietsers langs De Kezelbergroute. Dit wandel- en fietspad op de oude spoorwegroute Roeselare-Menen, dat langs onze parking passeert, kende de laatste maanden een ongeziene drukte. Daar hadden de coronamaatregelen natuurlijk wel iets mee te maken. Hoe dan ook, we hebben met man en macht gewerkt. We zijn er klaar voor.” (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier