Voor zij dit het nog niet wisten. Knokke-Heist heeft er een nieuwe culinaire hotspot bij. Het restaurant in Duinenwater opent zijn deuren voor het grote publiek officieel pas op 22 november maar nu al mag men meer dan 1.000 reservaties noteren. "Met Bureau Blanc run ik een visual design agency in 't Walletje. Achter de lancering van Blanco zat een serieuze push", ontbloot Céline Buysse (35) het geheim van de reservaties. Bovendien zijn David en ik allebei geboren en getogen in Knokke-Heist. Mijn grootouders en ouders run...

Voor zij dit het nog niet wisten. Knokke-Heist heeft er een nieuwe culinaire hotspot bij. Het restaurant in Duinenwater opent zijn deuren voor het grote publiek officieel pas op 22 november maar nu al mag men meer dan 1.000 reservaties noteren. "Met Bureau Blanc run ik een visual design agency in 't Walletje. Achter de lancering van Blanco zat een serieuze push", ontbloot Céline Buysse (35) het geheim van de reservaties. Bovendien zijn David en ik allebei geboren en getogen in Knokke-Heist. Mijn grootouders en ouders runnen al meer dan 80 jaar 'groenten en fruit Buysse' in de Zoutelaan. Bekendheid en promotie, het is altijd handig als je een nieuwe zaak start", weet Céline die straks als gastvrouw aan de slag gaat. Ook het interieur zorgt voor een speciale beleving. "Binnenhuisarchitect Anthony Boelaert hield rekening met onze persoonlijke wensen en smaak. Het resultaat is een design met een unieke uitstraling. Het warm, organisch interieur met afgeronde hoeken werd bekleed met Mortex in zachtroze, lichtblauwe en pastel tinten. Het geheel is een mooie blend van natuurlijke materialen en handgemaakte stukken die een cosy, maar tegelijk Ibiza Tulum-vibe uitstralen. Een culinaire getaway waar mensen zich thuis voelen en tegelijk op reis", gaat Céline verder.Voeg daarbij de rijke smaak van de dagverse producten waarmee chef David Cantré werkt. "David werkte in de Caprice in Maldegem. Het laatste anderhalf jaar verzorgde hij privé-catering. Toen we dit schitterende pand in Duinenwater ontdekten, was de keuze snel gemaakt.In restaurant Blanco geniet je van zuiderse smaken, sausen met een speciale toets en exclusieve drinks. Je proeft er een originele mix tussen de Mexicaanse en mediterrane keuken. Je kan hier terecht voor the catch of the day, een stevig stukje vlees en zelfs fans van taco's of burrito's komen aan hun trekken. Mijn echtgenoot geeft er zijn eigen toets aan. Waarom we voor een Mexicaans restaurant hebben gekozen? Je moet vandaag met iets nieuws en goeds komen. In Knokke-Heist zijn al voldoende Oosterse, Franse, Italiaanse of Spaanse restaurants. Bovendien is mijn man een megafan van de Mexicaanse keuken, de beste van de wereld", legt Céline uit."Restaurant Blanco telt in totaal 70 couverts en de deuren zijn vijf dagen in de week open: op dinsdagavond, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op zondag kiezen David en ik er voor om bij ons zoontje Marcel (1) te zijn", besluit Céline.(DM)