https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Residentie Pitthem viert éénjarig bestaan

De bewoners en het zorgteam zijn blij dat ze na een jaar van coronabeperkingen samen het glas kunnen heffen. (foto Jan)
Redactie KW

De opening van Residentie Pitthem op 29 september vorig jaar gebeurde door corona niet onder ideale omstandigheden. Vorige vrijdag vierde de residentie haar éénjarig bestaan. Directeur Inge Van Den Bussche blikt terug op een bewogen jaar.

“De opening, net voor de tweede coronagolf, was verre van ideaal qua timing”, steekt directeur Van Den Bussche van wal. “Van meet af aan hebben we echter beslist om enerzijds in te zetten op maximale veiligheid voor onze bewoners en anderzijds toch te proberen hen het leven hier zo aangenaam mogelijk te maken, met resultaat. Wij zijn één van de weinige rusthuizen die geen enkele besmetting gehad hebben.”

”Daarnaast hebben we, door een nauwe samenwerking met de familieleden van onze bewoners en een goede opvolging, er kunnen voor zorgen dat de familie vaak op bezoek kon komen, goed voor het welzijn van onze mensen. We zijn er zelfs in geslaagd om, door gebruik te maken van alle niet bezette ruimten van de serviceflats, de viering van het 65-jarig huwelijksjubileum van een koppel van onze bewoners, feestelijk te laten doorgaan.”

Verenigingsleven

“Bij de opstart waren we van plan om de Pittemse verenigingen actief bij onze werking te betrekken, maar door corona kon dit uiteraard niet. Maar uitstel is zeker geen afstel, dus we zijn vast van plan hier vanaf nu werk van te maken. Het spreekt voor zich dat de coronacrisis een negatieve invloed gehad heeft op het aantal mensen dat de stap gezet hebben om naar onze residentie te komen. Desondanks is op dit moment 50 percent van het woon- en zorgcentrum bezet en is de bezetting van de serviceflats om en bij de 30 percent.”

“Alle lof voor dit alles gaat zeker naar de mensen van ons zorgteam en naar de vele vrijwilligers die regelmatig komen helpen. Het belang hiervan mag zeker niet onderschat worden. In een kleine gemeenschap zoals Pittem kent iedereen elkaar en doordat onze bewoners regelmatig contact hebben met mensen van buiten de residentie, zorgt dit er voor dat ze hun sociale contacten onderhouden. We zijn blij dat we onze bewoners en hun familie, naar aanleiding van ons eenjarig bestaan, samen kunnen brengen voor een gezellige barbecue, waarop we samen kunnen toasten op een toekomst waar weer alles in kan.”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.