Residentie Deeveland in Meulebeke is in volle ontwikkeling

We herkennen v.l.n.r. schepen van Dienstencentrum en Seniorenbeleid Rita De Costere, Griet Verstrynge, Ines Cardoen en burgemeester Dirk Verwilst. © Luc
Redactie KW

De exploitatie van het woonzorgcentrum Ter Deeve werd op 5 november overgedragen aan het nieuwe woonzorgcentrum De Zonnewende in de Karel van Manderstraat. Ondertussen is de eerste fase van de vernieuwing van de 25 assistentiewoningen Residentie Deeveland en de uitbreiding van het restaurant en de cafetaria afgewerkt.

Momenteel is men druk in de weer met de verbouwing van de resterende 25 flats, assistentiewoningen, in Residentie Deeveland en maakt men al volop plannen voor de verbouwing van het voormalig woonzorgcentrum naar bijkomende assistentiewoningen.

Burgemeester Dirk Verwilst: “Op dit moment zijn de eerste 25 assistentiewoningen allemaal bewoond. De volgende 25 zullen tegen eind juni 2020 klaar zijn en wat betreft de verbouwing van 44 vrijgekomen woonzorgkamers naar 20 gloednieuwe assistentiewoningen, hopen we tegen het eind van 2021 rond te zijn.”

Seniorenbeleid

“Dit betekent dat we dan hier in Ter Deeve over 70 assistentiewoningen zullen beschikken. Tellen we daarbij de 36 flats die door De Mandel werden gebouwd, dan komen we aan 106 gloednieuwe vertrekken voor onze senioren. Dit past volledig binnen ons seniorenbeleid dat we met het gemeentebestuur willen voeren. Dit is een uitzonderlijk verhaal waarin we mensen daadwerkelijk ondersteunen met de nodige assistentieverlening. De woningen kunnen allemaal betrokken worden door twee personen.”

We zien het dienstencentrum als het kloppend hart van de seniorenwerking – burgemeester Dirk Verwilst

“Vanzelfsprekend wordt hier op deze site het dienstencentrum behouden. We zien dit centrum als het kloppend hart van de seniorenwerking. Hier zijn diverse seniorenclubs gevestigd, worden tal van activiteiten georganiseerd en kennen de diverse clubwerkingen een echt succes”, gaat burgemeester Dirk Verwilst verder.

Eigen keuken

“Voeg hierbij nog de aanwezigheid van het restaurant met een eigen keuken en je begrijpt de troefkaarten die we hiermee in handen houden. De restaurantkeuken maakt naast de dagelijkse 110 maaltijden bestemd voor de thuisbedeling op grondgebied Meulebeke en Ingelmunster ook nog eens 50 maaltijden per dag voor de restaurantbezoekers.”

Het restaurant staat dagelijks open voor alle Meulebekenaren. Een maaltijd (soep, hoofdgerecht, dessert en een drink) kost 8 euro op werk- en zaterdagen. Op zon- en feestdagen betaal je hiervoor 10 euro. Vooraf reserveren is noodzakelijk op 051 48 61 93.

Permanentie onthaal

Naast de verbouwingen wordt ook de werking van het onthaal aangepast. Ines Cardoen is de verantwoordelijke voor de assistentiewoningen, Griet Verstrynge neemt het lokaal dienstencentrum voor haar rekening en Griet Serroels krijgt de personeeldienst Ter Deeve en de thuiszorgdiensten onder haar bevoegdheid. Deze drie personen zullen eveneens, met een beurtrol, de permanentie waarnemen aan het onthaal. Vanaf heden is er permanentie in de voormiddag. In de namiddag is er iemand in de nabijheid.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier