Reserveren van gemeentelijke infrastructuur kan voortaan online

© NS
Redactie KW

Verenigingen en clubs die op zoek zijn naar een locatie voor hun volgende activiteit kunnen via de nieuwe online reservatietool een beschikbare zaal zoeken en onmiddellijk reserveren. Op die manier breidt het online reservatieplatform sterk uit.

“De gemeentelijke infrastructuur en dit zowel voor socio- culturele zaken als sportaccommodaties en feestmateriaal kan voortaan volledig digitaal gereserveerd worden”, verduidelijkt schepen van Jeugd en Sport Jens Danneels. “Vanuit de gemeente koos men voor een nieuwe online reservatietool en dat betekent een meerwaarde voor tal van verenigingen en clubs.”

Derde pijler

“Dit online reservatieplatform past in de bredere digitaliseringsstrategie van ons gemeentebestuur”, vult schepen van Dienstverlening, IT en Administratieve Vereenvoudiging Brecht Warnez aan. “Digitaal werken wordt dan ook als een derde pijler rond dienstverlening beschouwd. Naast het online platform blijven ook onze bestaande kanalen beschikbaar. We blijven telefonisch bereikbaar en iedereen is welkom bij Dienst Vrij Tijd in recreatiebad De Alk. We willen niemand uit het oog verliezen.”

De online reservatietool is te vinden via www.wingene.be/reserveren. Verenigingen kunnen er een handleiding terugvinden en reserveren. Op maandag 18 oktober staat er een infosessie gepland.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.