Reserveer je zomerse picknick in de tuin van het Bakkerijmuseum

Een eerdere zomerse picknick in de tuin van het Bakkerijmuseum voor coronatijden. © MVQ
Redactie KW

Deze zomer staan er in het Veurnse Bakkerijmuseum nieuwe, leuke workshops en bijzondere activiteiten op het programma, die allemaal coronaproof zijn. Alvast een tip voor een geweldige daguitstap: combineer je museumbezoek met een zomerse picknick!

Het Veurnse Bakkerijmuseum is hét belangrijkste museum en kenniscentrum voor het Vlaams bakerfgoed, maar vooral ook een inspirerende en creatieve ontmoetings- en belevingsplaats, waar heden en verleden in dialoog gaan met elkaar.

Museumcafé Patasjoe serveert op weekdagen tijdens de zomervakantie heerlijke picknickmanden met huisbereid en streekeigen lekkers. Reserveer je mand minstens twee werkdagen op voorhand. Je haalt ze af in het museumcafé en je kiest een mooi plekje in de museumtuin om te smullen van al dat lekkers. In je picknickmand zitten ovenkoeken met beleg van de streek (kaas, ham, confituur, choco), croissant, chocoladebroodje, donut (kinderen), vers fruit en een drankje naar keuze (Oxfamsapje, Cécémel, melk, koffie of thee) én een leuk picknicklaken. Je kunt picknicken op alle weekdagen van de zomervakantie (1 juli tem 31 augustus) tussen 11.30 en 14.00 uur. Deze activiteit kadert in de Zomer van de Korte Keten, #lekkerlokaal, #ikzomerwestvlaams.

Pik zeker ook de tijdelijke expo ‘Koffiestories’ mee. Koffie speelt een belangrijke rol in de westerse eetcultuur. Een kop koffie hoort bij de start van de dag. Maar koffie hoort evengoed bij pauze op het werk, als afsluiter na de maaltijd, bij taart op zondag of als bakje troost. Welke schatten rond koffie herbergt België? Het CAG (Centrum voor Agrarische geschiedenis) ging op zoek naar koffie-erfgoed in België: van plant tot kopje, van brander tot taster. Het resultaat is een reizende expo, die van 30 juni tot en met 31 augustus in het Bakkerijmuseum te gast is. Bij koffie hoort immers steevast een koekje of een stukje taart! Museumcafé Patasjoe serveert tijdens de duur van de expo bovendien enkele speciale koffies. Kom na je bezoek aan ‘Koffiestories’ zeker eens proeven!

Praktisch

Picknickmanden kosten 10 euro per volwassene (+12 jaar) of 8 euro per kind (-12 jaar). Graag minstens twee werkdagen op voorhand reserveren via onthaal@bakkerijmuseum.be of 058 31 38 97. Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne (Museumcafé Patasjoe).

De tijdelijke expo ‘Koffiestories’ is toegankelijk tijdens de openingsuren van het museum en is inbegrepen in de gewone toegangsprijs. Reserveer je bezoek wel via 058 31 38 97 of onthaal@bakkerijmuseum.be. Info: www.bakkerijmuseum.be, www.cagnet.be/page/koffiestories-project

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten