Renovatiewerken aan VBS Nieuwkerke starten tijdens zomervakantie

De Vrije Basisschool in Nieuwkerke. © EF
Redactie KW

De vrije basisschool in de Seulestraat in Nieuwkerke krijgt van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een subsidie van 101.563 euro voor renovatiewerken.

Deze werken starten aan het begin van deze zomervakantie. Vanaf september beschikken kinderen en onderwijzend personeel over een volledige nieuwe sanitaire blok. De vrije basisschool in Nieuwkerke krijgt via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 101.563 euro. De school gebruikt het geld om het sanitair blok te vernieuwen, de verwarmingsketel en de vloer te vervangen, voegwerken, het plaatsen van opbergkasten, verlichting en asbestverwijdering.

“Agion komt tussen voor zeventig procent”, duidt directrice Charlotte Gryson het dossier. “Wij betalen de overige 30 procent. Dat kunnen we doordat we dankzij onze mosselfeesten geld hebben bijeen gespaard.”

Toiletten vernieuwd

Belangrijk in de werken wordt het sanitair gedeelte. “Dit in tijden van corona, maar ook zonder corona is dit belangrijk en aangenaam. De toiletten worden volledig gestript en vernieuwd volgens de huidige normen. Het aantal lavabo’s stijgt en het aantal handendrogers ook. Bij de kleutertoiletten waren er nog geen wasplaatsen voor de handen. Ook handendrogers worden aangebracht.”

In het dossier zit ook het vernieuwen van de vloer van de eetzaal en een nieuwe verwarmingsketel in de opvang. De buitenmuur aan de kant van de Seulestraat wordt opnieuw gevoegd. “De kasten in de kleuterzaal staan in de toekomst gepland”, aldus de directrice. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier