Die werken zouden plaatsvinden in de zomer, om klaar te zijn tegen de start van het nieuwe seizoen, maar ze worden met een jaar uitgesteld. "We schreven een bestek uit, maar er schreef zich maar één aannemer in, die naar onze mening een redelijk hoge prijs vraagt", zegt schepen van Cultuurbeleid Grietje Goossens (Iedereen Tielt).

Aannemers hebben geen tijd

Volgens de schepen heeft het gebrek aan interesse vooral te maken met de goed gevulde orderboekjes van de aannemers en niet met schrik voor het asbestspook, dat de renovatie van de theaterzaal teisterde. "We schrijven het bestek opnieuw uit en geven aannemers meer tijd om zich te melden."

De renovatie tijdens het cultuurseizoen laten plaatsvinden is uit den boze, vandaar het jaar uitstel. Bedoeling is de oude boogramen van de gevel helemaal tot beneden doortrekken zoals vroeger. Centraal komt een nieuwe, glazen draaideur.

(TVW)

Die werken zouden plaatsvinden in de zomer, om klaar te zijn tegen de start van het nieuwe seizoen, maar ze worden met een jaar uitgesteld. "We schreven een bestek uit, maar er schreef zich maar één aannemer in, die naar onze mening een redelijk hoge prijs vraagt", zegt schepen van Cultuurbeleid Grietje Goossens (Iedereen Tielt).Volgens de schepen heeft het gebrek aan interesse vooral te maken met de goed gevulde orderboekjes van de aannemers en niet met schrik voor het asbestspook, dat de renovatie van de theaterzaal teisterde. "We schrijven het bestek opnieuw uit en geven aannemers meer tijd om zich te melden."De renovatie tijdens het cultuurseizoen laten plaatsvinden is uit den boze, vandaar het jaar uitstel. Bedoeling is de oude boogramen van de gevel helemaal tot beneden doortrekken zoals vroeger. Centraal komt een nieuwe, glazen draaideur. (TVW)