Renovatie bij VBS De Papaver in Adegem niet tijdig klaar voor eerste schooldag

Nadat de kinderen en hun ouders de nieuwe leerkracht van de kinderen hadden ontmoet en een bezoek hadden gebracht aan hun nieuw klaslokaal was het tijd voor een drankje en een hapje. © LV
Redactie KW

De directies en leerkrachten van de scholen zijn al enige tijd bezig met de voorbereiding van hun nieuw schooljaar. Op 1 september worden de kleuters en de leerlingen van het basis en secundair onderwijs op school verwacht.

Nadat de kinderen en hun ouders de nieuwe leerkracht van de kinderen hadden ontmoet en een bezoek hadden gebracht aan hun nieuw klaslokaal was het tijd voor een drankje en een hapje.
Nadat de kinderen en hun ouders de nieuwe leerkracht van de kinderen hadden ontmoet en een bezoek hadden gebracht aan hun nieuw klaslokaal was het tijd voor een drankje en een hapje. © LV

Bij de VBS De Papaver in Adegem werden de leerlingen en hun ouders op vrijdag 26 augustus reeds in de school verwacht. Tussen 17 uur en 18.30 uur konden de kleuters, leerlingen en hun ouders kennismaken met de leerkrachten en de klaslokalen en accommodatie waarin de kinderen volgend schooljaar zullen zitten. Na die ontmoeting volgde een receptie die hen door de ouderraad werd aangeboden.

Nog even geduld

Directeur Annelies Lammertyn had de ouders graag het eindresultaat van de renovatiewerken die in 2020 waren ingezet, laten zien. Voor dat eindresultaat moeten ze bij De Papaver nog even geduld oefenen. “De samenwerking met de aannemer liep niet altijd even vlot en ook de coronapandemie zorgden voor vertraging. Hoewel door de oorlog in Oekraïne het de laatste maanden steeds moeilijker wordt om aan bouwmateriaal te geraken, hoopt de aannemer dat de werken de komende maanden kunnen afgesloten worden”, legde directeur Lammertyn uit.

Ondanks de problemen met de renovatiewerken ziet directeur Lammertyn en haar team het nieuw schooljaar met een goed gevoel tegemoet. “Dat er steeds meer jonge gezinnen zich in onze gemeente vestigen, laat zich ook in onze school voelen. Het is al vele jaren geleden dat wij er nog eens een extra kleuterklas hebben bij gekregen. Nu is het aantal kleuters in onze school zo groot geworden dat wij er vanaf september een zevende kleuterklas bij hebben”, gaf de directeur nog mee. (LV)

Lees meer over: