Rémi Marcy uit De Panne en Elke De Jonckere uit Zulte spelen mee in nieuwe film van ‘Nachtwacht’

Rémi en Elke tijdens de opnames in het bos in Onze-Lieve-Vrouw Waver. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In een bos in Onze-Lieve-Vrouw Waver werd een deeltje van de tweede bioscoopfilm ‘Het Duistere Hart’ van de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht opgenomen. De drie vaste acteurs Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko) zijn natuurlijk terug van de partij, samen met vier bekende gastacteurs, namelijk Maaike Cafmeyer (Koningin Melinsande), Lauren Versnick (Aurel), Steven Van Herreweghe (Haldur) en Thijs Boermans (Sylvar). Ook Elfen en andere wezens spelen erin mee. Deze figuranten komen uit o.a. Hasselt, Averbode, maar ook uit Zulte en De Panne. We sloegen een babbel met Elke De Jonckere uit Zulte en met Rémi Marcy uit De Panne.

Rémi Marcy (20) woont in De Panne. Vanaf september volgt hij de opleiding leerkracht secundair onderwijs voor de vakken M.O. en mode in Antwerpen. Zijn hobby’s zijn koekjes bakken, schrijven, theater spelen, dansen en zingen. Elke De Jonckere (22) woont in Zulte. Eind juni studeerde ze af in Apps & Gamification in Vives Kortrijk. In september begint ze aan een nieuwe bachelor, namelijk Devine in Howest Kortrijk. Iedere zondag werkt ze als opdienster in het sportcafé De Treffer in Waregem.

Hoe zijn jullie bij Nachtwacht terecht gekomen?

Rémi: “Ik figureerde al mee in de videoclip Jij bent mijn gigi van K3. Kort daarna kreeg ik de vraag om mij in te schrijven voor de tweede bioscoopfilm van Nachtwacht. Ik was echter niet geselecteerd. Omdat er iemand afhaakte, werd ik dan toch nog gevraagd om mee te doen. Als figurant leer je andere mensen kennen. We maakten zelfs een groep aan op Facebook om zeker te zijn dat we contact houden. We delen ook al onze nieuwe ervaringen met elkaar uit.”

Elke: “Ik ben al enkele jaren aangemeld op de casting site In The Picture. Ik zag de oproep van de film verschijnen tussen mijn emails. Ik was direct geïnteresseerd en ik heb mij aangemeld. Voor deze opnames kende ik Rémi nog niet.”

Welke ervaringen deden jullie al op?

Rémi: “Och, ik heb al heel wat gefigureerd, waaronder al meerdere keren in de vtm-soap Familie. Ik kon ook eens twee weken naar Nederland gaan voor een Netflix serie. Ik was gevraagd voor twee dagen, maar uiteindelijk bleef ik er twee weken. Ik vond dat echt leuk. In D5R was ik ook al te zien net zoals in de Eén-soap Thuis. Ik was eveneens al te zien in een reclamespot voor de bowling. Ik ben ook al model geweest voor fotografen en een modeontwerper. Ik begin dat allemaal een beetje gewoon te worden. Ik kan niet wachten om nog meer te doen.”

Rémi en Elke in het bos tijdens de opnames, samen met enkele andere figuranten en onze showbizzmedewerker PADI.
Rémi en Elke in het bos tijdens de opnames, samen met enkele andere figuranten en onze showbizzmedewerker PADI.© FODI

Elke: “Voor mezelf was het de eerste keer dat als figurant meespeelde en dan nog meteen aan zo’n groot project. Ik ben daar wel trots op.”

Meespelen in een langspeelfilm is inderdaad leuk, maar wat valt er tegen ? Geduld moeten hebben tijdens de opnames?

Elke: “Het wachten was inderdaad enorm lang, maar zeker de moeite waard. Tijdens het wachten kregen we van de productie een hapje en een drankje. Dat maakte het wachten draaglijker.”

Rémi: “Dat klopt. ‘s Ochtends moesten we hier al vroeg zijn voor de make-up. We moesten wel niet allemaal op hetzelfde moment hier zijn. Gelukkig konden we met elkaar communiceren, anders was het wel heel saai geworden.”

Duurden de opnames lang?

Rémi: “Waarin ik meespeelde, begon dat de 24ste juni en eindigden de opnames de 26ste juni.”

Elke: “Een opnamedag was voor iedere groep figuranten anders. Ik behoorde tot de groep lakeien en moest rond 6.30 uur aanwezig zijn. De langste draaidag duurde tot 21.30 uur. Dat is lang, maarja… ‘t was wel leuk.”

Blijft het nu bij Nachtwacht of staan er nog opdrachten in jullie agenda?

Rémi: “Ik begin terug als figurant bij Familie. Ik begin ook weer te studeren en in ‘t weekend werk ik.”

Elke: “Tijdens de vakantieperiode werkte ik als jobstudent. Voor de Nachtwacht-film kon ik mij gelukkig enkele dagen vrij maken.”

Zijn jullie fan van de Nachtwacht-reeks ? Zagen jullie de eerste bioscoopfilm?

Elke: “Eerlijk, de eerste Nachtwacht-bioscoopfilm zag ik niet, maar ik ga zeker nog eens kijken vooraleer de tweede uitkomt.”

Rémi: “Ook ik zag de eerste Nachtwacht-film niet. Ik ben meer een K3-fan. Maar deze tweede Nachtwacht-bioscoopfilm wil ik natuurlijk zien. Hij ziet er keispannend uit. Ik ben vooral benieuwd naar het resultaat.”

De belevenissen van Nachtwacht zijn dagelijks te zien op Ketnet, ketnet.be en de app. De clips zijn te zien op Studio 100 TV, de Studio 100 GO app en op YouTube. De nieuwe film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 11 december 2019. Op zaterdag 14 september 2019 gaat bovendien de eerste theatershow van Nachtwacht van start.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.