Remi (9) uit Deerlijk slaapt in hok bij verstoten lammetje Bibi

Remi Vanoverschelde en het lammetje hielden elkaar gezelschap tijdens de Paasvakantie. (foto MV)
Remi Vanoverschelde en het lammetje hielden elkaar gezelschap tijdens de Paasvakantie. (foto MV)
Redactie KW

Remi Vanoverschelde (9) uit Deerlijk zal zich de paasvakantie lang herinneren. Niet in zijn eigen bed slapen, maar in het hok bij zijn lievelingslammetje Bibi.

Een oom en tante van Remi zijn kwekers van het speciale schapenras ‘baggerbontschaap’. Remi: “In de periode dat de lammetjes geboren worden, is er soms een pasgeborene die door de moeder verstoten wordt. Zo was het al vorig jaar, en dat lammetje is toen naar ons gekomen, in de Olekenbosstraat op de Belgiek. Wij hebben ook enkele schapen en probeerden het ongelukkige lammetje te helpen overleven, maar dat is mislukt.”

Ook dit jaar was er een verstoteling, en opnieuw kwam het lammetje van één dag oud bij Remi wonen. Met veel geduld en de beste zorgen bleef het beestje leven. Remi: ” Het mocht bij ons in huis rondlopen en ‘s avonds in een aparte hoek slapen. Wij deden het een pampertje aan, zodat alles netjes bleef in huis. En vijf keer per dag een fles melk, waarvan twee ‘s nachts.”

Stammoeder Bibi?

Het schaapje groeide op, dartelde in huis en op het erf en was de grote lieveling in het gezin. Maar in huis slapen zat er vanaf Pasen niet meer in: Bibi werd groot en moest naar een hokje. Remi was ongelukkig en stelde voor om zelf ook in het hok te gaan slapen.

Zo gezegd, zo gedaan. Hij wapende zich met matras en dubbele slaapzak tegen de koude nachten, en beleefde de verhuis als naar een kermis gaan. “Bibi sliep tussen mij en de stalmuur en ‘s ochtends waren wij samen vroeg uit de stal. Bibi eet nu al wat gras en weegt al tien kilogram.”

Bibi is een meisje en het is de bedoeling de verstoteling te laten opgroeien ten huize Vanoverschelde. Meer zelfs: als de natuur meewil, wordt Bibi de stammoeder van enkele baggerbontschapen ten huize van Remi. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier