https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Remco’s fanclub R.EV 1703 reist met volle bus naar WK

De West-Vlaamse supportersclub van Remco Evenepoel was aardig vertegenwoordigd in Dudzele. © BVB
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tientallen supporters van Remco Evenepoel trekken zondag vanuit Oudenburg naar het WK wielrennen om hun held aan te moedigen. Dat deden ze ook vorige zondag 19 september voor het WK tijdrijden. “We gunnen het Wout, maar de koers moet nog worden gereden”, zegt Patrick Huyghe, voorzitter van R.EV 1703 West-Vlaanderen.

De supportersclub R.EV 1703 West-Vlaanderen werd vorig jaar in juli opgericht, met als stuwende krachten Patrick en zus Sabine Huyghe en Kathy Vollmacher. Met Stefaan Mestdagh en Johan Taffeiren zijn er twee nieuwe bestuursleden. Intussen telt de fanclub een pak leden die maar al te graag hun renner gaan aanmoedigen op wedstrijden.

“We deden dat al op het BK in Waregem en in Ingelmunster, tijdens de Baloise Belgium Tour, op de Druivenkoers, de Brussels Classic en de Benelux Tour. En natuurlijk vorige zondag op het WK tijdrijden”, vertelt Patrick Huyghe.

“We zijn op voorhand het traject gaan verkennen en kozen een ideale plek uit in Dudzele. Daar zagen we de renners twee keer en konden we Remco volop steunen. Bij de eerste tussentijd stond hij al op kop en bij aankomst had hij de beste tijd.”

Krachttoer van Remco

“Maar natuurlijk moesten de favorieten toen nog starten. Tot onze vreugde pakte Remco brons. Toch een krachttoer op je 21ste en tegen mannen die veel krachtiger zijn dan hij. Ja, het werd een namiddag vol emoties”, aldus nog voorzitter Patrick Huyghe.

Voor het wereldkampioenschap op de weg trekt de fanclub van Evenepoel met een volle bus naar Leuven. “We vertrekken omstreeks 8 uur uit Oudenburg en sluiten aan in het fandorp waar alle R.EV 1703-clubs samenkomen. Daar zullen we van zes passages kunnen genieten. Het zal er best een uitgelaten sfeertje worden”, weet Patrick die zegt dat de spanning bij hemzelf met de dag groter wordt.

“We weten dat Wout van Aert kopman is bij de Belgen en ook topfavoriet. Maar de koers moet nog gereden worden. Je weet maar nooit dat omstandigheden er anders over beslissen en Remco toch zijn kans mag gaan. Pas op, als fanclub van Remco gunnen we het Wout ten volle, maar onze poulain, een megatalent, is niet kansloos”, besluit Patrick Huyghe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.