Remco IJs exclusief in ijssalon Linny’s

V.l.n.r. Bert Gunst, Yves Vermeersch en Jan Vanden Berghe. © IV
Redactie KW

Remco Evenepoel, Belgisch grote hoop in bange wielerdagen, heeft nu ook zijn eigen ijsje. Het idee en de productie van Remco IJs komen van de ondernemers Yves Vermeersch en Bert Gunst. Het is voorlopig alleen te koop bij ijssalon Linny’s op de Nieuwpoortse zeedijk.

Remco IJs: dat is de allernieuwste smaak uit het aanbod van ijssalon Linny’s. Een niet-alledaagse smaak trouwens, want alleen daar te koop. En de naam van de lekkernij is niet toevallig gekozen, vertellen initiatiefnemers Bert Gunst en Yves Vermeersch.

“Wie Remco Evenepoel is, hoeven we niet meer uit te leggen, meen ik”, vertelt Bert Gunst. “En dat die naam aanslaat in Vlaanderen is een open deur intrappen. Dat is mij niet ontgaan en ik ben er onlangs in geslaagd om de naam ‘Remco’ als merknaam in diverse klassen te deponeren. Ik weet dat onze meest beloftevolle renner een grote liefhebber is van ijs. Waarom dan geen ijsje met zijn naam op de markt brengen, vond ik.”

Stracciatella en speculoos

Bert Gunst ging voor de ontwikkeling van de smaak te rade bij ijsmaker Yves Vermeersch, uitbater van het ijssalon Linny’s op de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad. “Ik vond het meteen een uitstekend idee”, zegt Yves.

“We hoorden dat zijn twee favoriete smaken stracciatella en speculoos zijn en samen met mijn medewerker Jan Vanden Berghe gingen we met beide aan het experimenteren. Het werd een intens proces van proeven, zoeken en het toevoegen van een extra ingrediënt dat ik liefst geheim wil houden en dat voor de heel bijzondere smaak zorgt. Laat ons het houden bij een extra vitaminetoets.”

Remco IJs is nu al enkele dagen te koop bij Linny’s en blijkt heel populair te zijn. “De mensen zijn natuurlijk nieuwsgierig, maar de gekozen naam zal er natuurlijk ook heel veel mee te maken hebben”, besluit Yves Vermeersch. (DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier