Rembert Torhout Heren pakt uit met originele corona-uitdagingen

Volleybalclub Rembert Torhout Heren heeft voor zijn leden een aantal originele uitdagingen bedacht om in tijden van corona iedereen aan te zetten om te sporten. Zo geraakten de volleyballers samen tot in Kreta, zo’n 3.150 kilometer ver. De terugkeer verliep minder vlot.

De leden van volleybalclub Rembert Torhout Heren liepen de naam van hun club bijeen. Een origineel project om iedereen tijdens de lockdown aan het sporten te houden. © foto JS

Die virtuele trip naar Kreta – door in de eigen buurt te stappen, te lopen en te fietsen – was de eerste challenge die de club lanceerde. Robbe Vanhaelemeesch sportte daarvoor meer dan 10 uur in een week. Zowat alle Remberters namen deel: trainers, bestuur en spelers, van jong tot oud.

Sporten tot in Kreta maar niet helemaal terug

Op die manier zorgt de volleybalvereniging tijdens de lockdown voor een alternatief programma met online trainingen, webinars en Strava-challenges. Iedereen wandelt, loopt en fietst. Bovendien worden de afgelegde kilometers geregistreerd via de applicatie Strava.

De doelstelling van de eerste week was samen 1.000 kilometer af te leggen en die werd met de bereikte 3.150 kilometer ruimschoots overtroffen. Dat is van hier tot helemaal in het zonnige Kreta. In de tweede week werd er geprobeerd om terug te keren, maar dat lukte niet helemaal. De Remberters verlieten dus graag hun kot, maar keerden blijkbaar minder graag terug. Toch werd er ook dan meer dan 2.000 kilometer gesport. Daarmee bevindt de club zich in Noord-Italië, maar de grens met Oostenrijk is in zicht.

Origineel project: letterlopen via Strava

De voorbije week werd iedereen in een derde challenge uitgedaagd om te letterlopen. Dat betekent een traject in de vorm van een letter afleggen en op Strava registreren. De bedoeling was om alle letters te lopen van de clubnaam Rembert Torhout Heren. Dat lukte wonderwel. De letters stonden begrijpelijk soms wat schuin of op hun kop, maar ze verschenen, van de eerste tot de laatste!

De uitdaging voor de komende week is er opnieuw eentje met letters. Nu is het de bedoeling om de slogan Torhout, leve(n)de sportstad bij elkaar te lopen of fietsen, letter per letter. Tegelijkertijd wordt er gevraagd aan de sporters om een foto van zichzelf in volleybaltenue te posten. Dit keer worden de krachten gebundeld met de dames van die andere grote Torhoutse volleybalclub VKt.

Het ultieme doel? Terwijl er niet gevolleybald mag worden, toch in beweging blijven! Maar tevens met dit unieke project de media halen. Wat hierbij glansrijk gelukt is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.