Relschoppers willen slagveld verplaatsen naar Menen, politie paraat

In Nederland kwam het eerder deze week tot zware rellen.© AFP
In Nederland kwam het eerder deze week tot zware rellen.© AFP
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Volgens onheilspellende berichten zouden de coronarelschoppers hun actieterrein verplaatsen van Kortrijk naar Menen. “Schandalig!” foetert burgemeester Eddy Lust. “Maar onze mensen zijn in opperste staat van paraatheid.”

In het hele land riepen verschillende groepen op om dit weekend massaal aan het rellen te slaan. Geïnspireerd door de gebeurtenissen in Nederland kwam ook Kortrijk in het vizier van de amokmakers, waar via sociale media al klonk dat het vrijdagavond reeds erg heet zou worden. Het Kortrijkse stadsbestuur nam geen enkel risico en zet extra patrouilles in.

Dat was ook de relschoppers niet ontgaan en zij stuurden een onrustwekkend bericht de wereld in. “We hebben inderdaad vernomen dat de vechtersbazen hun slagveld naar Menen wilden verplaatsen”, bevestigt burgemeester Eddy Lust van de grensgemeente.

Invalswegen onder toezicht

Hoewel de verandering erg onverwacht kwam, nam de politiezone Grensleie meteen alle nodige voorzorgen. “Iedere beschikbare agent werd opgeroepen en meteen werden alle invalswegen onder streng toezicht geplaatst. Indien nodig hebben we binnen de kortste keren versterking uit omliggende zones en vanuit Federale hoek.”

De burgemeester hekelt dan ook de oproep tot geweld en drukt zich krachtdadig uit. “Ronduit schandalig dat we, in deze tijden, ons hier nog mee moeten bezig houden. We staan voor grote uitdagingen en dan kunnen we gratuit geweld absoluut niet hebben. Wie denkt hier de boel op stelten te kunnen zetten vergist zich compleet! We gaan geen enkele vorm van geweld dulden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier