Rekkems Breughelcomité is creatief tijdens coronacrisis en gaat voor miniversie van kermis

Voorzitter Hubert Cottignies moest noodgedwongen de 48ste editie van de Breughelkermis afgelasten. © WO
Redactie KW

Op de derde zondag van juni is Rekkem traditiegetrouw in de ban van Breughelkermis. Nu die datum met rasse schreden dichterbij komt, maakt het Breughelcomité ondanks de coronacrisis toch werk van een miniversie van zijn jaarlijkse volksfeest.

Toen de coronacrisis uitbrak, beslisten de leden van het Breughelcomité wijselijk om hun jaarlijkse kermis af te gelasten. Maar nu is er op zondag 21 juni dus toch een fel afgeslankte 48ste editie.

“Onze lokale middenstanders hebben Breughelkermis altijd gesteund. Nu is het aan ons om iets terug te doen voor hen”, weet voorzitter Hubert Cottenie. “De handelaars krijgen de kans om tijdens het Breughelweekend een breughelactie op te zetten: kortingen op een aankoop, een speciaal breughelmenu of een aperitief, een ontbijtmand… Op www.breughelkermis.be maken we alle acties bekend. Op breughelzondag kan je op onze website ook een wagenspel uit de oude doos bekijken. En Luc Dufourmont zal er online zijn taak als aankondiger vervullen. Ook dagen we de kinderen uit om hun kleur- , knutsel- en tekentalent boven te halen en iets te maken rond Breughel.”

Volgend jaar beter

Het comité blijft de komende week de vinger aan de pols houden en houdt een verdere versoepeling van de coronamaatregelen scherp in de gaten. “Misschien komen we last minute nog wel op de proppen met een extra initiatief. Ook zoeken we uit of we nog iets voor de rusthuisbewoners kunnen doen.”

Het Breughelcomité zelf zal, met respect voor de coronarichtlijnen, een tochtje door het centrum van Rekkem maken. “We zullen iedereen van ver begroeten, we rekenen erop dat er breughelvlaggen zullen wapperen en we hopen dat we toch een klein beetje de bekende breughelsfeer kunnen oproepen.”

Intussen blijven de attributen voor de traditionele Breughelkermis een jaar langer onaangeroerd in de loods liggen tot spijt van de medewerkers, toneelspelers en straatzangers. “Maar volgend jaar staan we er opnieuw”, belooft Hubert. “Het kermisprogramma dat we oorspronkelijk voor dit jaar in elkaar gestoken hadden, oogde al heel mooi. We zullen nu alles voort bijschaven en verfijnen om er dan volgend jaar een onvergetelijke 49ste editie van te maken”, besluit hij.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier