Rekkemnaren overhandigen petitie aan burgemeester: “Geldautomaat moet blijven”

Geert Vanneste overhandigde de bundel met 1.315 handtekeningen aan burgemeester Eddy Lust. © WO
Redactie KW

Eddy Lust, burgemeester van Menen, ontving woensdagmorgen, in het bijzijn van heel wat van zijn schepenen, een delegatie uit Rekkem die ijvert voor een nieuwe geldautomaat. Het was Geert Vanneste die namens het gezelschap de petitie met 1.315 handtekeningen overhandigde.

De actievoerders Geert Vanneste en Bea Loosvelt: “Na het verdwijnen van de laatste geldautomaat in Rekkem moeten de inwoners van de gemeente nu naar Lauwe of naar Menen om geld af te halen”, leggen initiatiefnemers Geert Vanneste en Bea Loosvelt uit. “Voor minder mobiele personen is dat niet evident. Wij als actiegroep verwachten een toegankelijke dienstverlening om de leefbaarheid van Rekkem te verhogen en hierbij hebben de banken een maatschappelijke rol te vervullen.”

Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) beloofde al het mogelijke te doen om hen daarin te steunen door onder meer in de eerste plaats alle banken aan te schrijven. “Niet de lokale kantoorhouders maar hun maatschappelijke zetel”, klonk het. Schepen Patrick Roose (SP.A) verduidelijkte dat men vanuit het stadsbestuur niet alleen vragen wil stellen maar ook zal kijken om naar het bankwezen toe zelf oplossingen aan te bieden.

Binnen de werkgroep bleef men al die tijd ook niet stilzitten, zo werd al een schrijven gericht naar Febelfin. “Men is er bereid om enkele mensen van onze actiegroep te ontvangen en naar onze grieven te luisteren”, aldus Geert nog. Ook hier beloofde het Meense stadsbestuur iemand af te vaardigen naar het gesprek. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier