Rekkem viert Fjèste ip de Plaetse op verkiezingsdag

Het organisatieteam met v.l.n.r. Peggy Maertens, Luc Delem Herwig Vrijsen, Frans Vander Beken, Liza Maxy, Eric Vanthournout, Claude Vanthournout, Berenice Bogaert en Jean-Claude Warnitz. Voorzitter Paul Maxy ontbreekt op de foto. (foto WO)
Redactie KW

Op verkiezingszondag 26 mei organiseert Beweging.net Rekkem samen met zijn partnerorganisaties Femma, KWB, Pasar en Samana Fjèste ip de Plaetse. Het wordt een gevarieerd programma met een aperitiefconcert, een barbecue, een bingonamiddag en een afsluitend optreden.

Beweging.net Rekkem besloot enkele jaren geleden om de traditionele Rerum Novarumviering in te ruilen voor een gezellig dorpsfeest. Inmiddels is Fjèste ip de Plaetse aan zijn derde editie toe.

Het gratis dorpsfeest op de Plaats start om 11 uur met een aperitiefconcert van het ensemble Verenigde Brandweer Muzikanten West-Vlaanderen.

Om 12.30 uur is er een Australian Barbecue. “Wie wil mag zijn eigen vlees en groentjes meebrengen, wij bakken alles op onze barbecue. Dankzij onze afwasbar kan je na afloop je eigen bord en bestek proper terug mee naar huis nemen”, zegt Herwig Vrijsen van Beweging.net Rekkem. “Maar je kan ook een barbecuepakket bestellen bij ons. Voor 8 euro krijg je een barbecueworst, een brochette, sausjes, aardappelsalade en groentjes voorgeschoteld. Voor 10 euro krijg je hetzelfde met nog een gemarineerde kotelet er bovenop.”

Dorpshuis

Vooraf inschrijven voor het barbecuepakket is wel vereist tegen woensdag 21 mei en kan via luc.delem@telenet.be. “De voorbije twee edities was het prachtig barbecueweer. Mocht het op 26 mei toch regenen, dan vindt het feest binnen in het Dorpshuis plaats”, aldus Herwig.

Vanaf 14.30 uur is er een grootse bingonamiddag met leuke prijzen, waarna de dag wordt afgesloten met een optreden van de Lauwse coverband Low Budget. Voor de kinderen zijn er springkastelen.

Fietsbib

“Vorig jaar koppelden we aan Fjèste ip de Platse een sociaal initiatief. We zamelden toen 80 tweedehandsfietsen in, die we opknapten en schonken aan kansarmen. Dit jaar gaat de opbrengst van onze bingonamiddag naar de fietsbib. We zorgen ervoor dat kansarmen die een fiets willen huren in de fietsbib, een steuntje krijgen in de vorm van een extra korting”, besluit Herwig. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier