Reizende kist van Gezinsbond Zwevezele helpt kinderen spelen

© (Foto Nele)
Redactie KW

De reizende speelgoedkist van de Gezinsbond van Zwevezele is aan haar rondreis begonnen. In augustus, september en oktober houdt de kist halt op speelpleinen en in een school.

Vorig jaar mocht de Gezinsbond 100 kaarsjes uitblazen. Om de verjaardag extra in de kijker te zetten kregen de plaatselijke afdelingen de oproep om iets unieks te organiseren.

“Met onze Gezinsbond kwamen we op het idee om te werken met een speelgoedkoffer die telkens te vinden is op een of ander gemeentelijk speelplein”, vertelt voorzitter Robert Vanhecke van de Gezinsbond van Zwevezele. “We troffen de nodige voorbereidingen, maar door corona werd alles uitgesteld. Dit jaar kan de kist wel op reis”.

“In de kist zit allerhande speelgoed, zoals ballen, frisbees, enkele plastic kinderfietsjes, emmertjes en schopjes voor in de zandbak, en nog veel meer. De kinderen mogen dat speelgoed gratis gebruiken. Het enige wat ze moeten doen, is het speelgoed nadien netjes in de kist opbergen.”

De koffer reist rond in de gemeente. Iedere dag van ‘s morgens acht uur tot ‘s avonds negen uur is er ergens een speelgoedkist te vinden. Tijdens de maand augustus is dat op het speelpleintje in de Hommelstraat in Zwevezele. In september trekt de kist mee naar school en logeert ze op het speelpleintje aan de basisschool op de Hille. In oktober komt het Sportpark in Zwevezele aan de beurt. De reis stopt op zondag 7 november. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier