Reizen Patteeuw brengt reisbrochure uit: “Natuur-, fiets- en wandelreizen zijn in”

Autocarmaatschappij en reisbureau Reizen Patteeuw bracht onlangs haar reisbrochure voor 2021 uit. “Enkele maanden later dan voorzien, maar we hopen dat er vanaf mei toch weer volop kan gereisd worden”, aldus zaakvoerder Bert.

Bert en Ann-Sophie Patteeuw willen bussen inzetten voor de vaccinaties. (foto JS)© Jan Stragier
Bert en Ann-Sophie Patteeuw willen bussen inzetten voor de vaccinaties. (foto JS)© Jan Stragier

Door de huidige coronacrisis zit reizen er momenteel niet in. Bij het familiebedrijf Reizen Patteeuw bleef men de voorbije periode niet bij de pakken zitten. Het Moorsleedse reisbureau maakte werk van hun jaarlijkse reisbrochure. “Die brochure is enkele maanden later dan normaal uitgekomen”, aldus zaakvoerder Bert Patteeuw. “In een eerste gedeelte worden de reizen tot mei vermeld. Extra info kan men vinden via de QR-code die gelinkt is aan de website. Het andere gedeelte, de reizen vanaf mei, worden omschreven zoals we dat elk jaar doen. We hopen dat er vanaf mei toch opnieuw volop kan gereisd worden.”

Reistrends

Bij Reizen Patteeuw zien ze nu al enkele reistrends voor 2021. “Mensen informeren nu vooral naar natuur-, fiets- en wandelreizen. Zo vallen bijvoorbeeld Oostenrijk en Noorwegen erg in de smaak.” Boekingen voor citytrips zijn momenteel minder populair. “ We verwachten dat citytrips later in het jaar terug op gang zullen komen. Mensen zijn nu nog te bang om grote steden met veel mensen te bezoeken.”

Inmiddels schreef Reizen Pattteeuw ook een pak West-Vlaamse gemeenten aan. “ We denken dat we een belangrijke rol kunnen spelen in het vaccinatieproces. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om zomaar in het vaccinatiecentrum te geraken.”

Aanpassingen in de bus

Enkele maanden geleden paste de firma haar bussen aan met het oog op coronaveilig reizen. Zo werden er afscheidingen aangebracht in de grote bussen van de firma. “Op die manier kunnen we gemakkelijk een groep mensen op een veilige manier naar het vaccinatiecentrum brengen.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.