Reisbureau uit Poperinge laat je even ontsnappen aan lockdown via escape game

Het spel werd onder meer getest door gezinnen uit de streek.© TP
Het spel werd onder meer getest door gezinnen uit de streek.© TP
Redactie KW

Verre reizen vielen dit jaar massaal in het water door corona. Een geplaagd reiskantoor verkoopt nu een nieuwe escape game, die gepassioneerde reizigers even laten ontsnappen uit hun huiskamer, de lockdown en het miezerige winterweer. In het spel zitten bestaande bestemmingen op drie continenten verwerkt.

Jeroen Cauwelier (42) stichtte vijf jaar geleden UniQuest, een Poperings kantoor dat voor bedrijven en particulieren evenementen en reizen organiseert in binnen- en buitenland. “De impact van corona op onze sector is gigantisch”, vertelt hij.

“Tijdens de eerste lockdown moesten we alle activiteiten stopzetten. In juni volgde een voorzichtige heropstart, maar die was van korte duur door de slechte cijfers in de zomer en de tweede lockdown. Projecten die in het voorjaar werden uitgesteld naar het einde van het jaar, moesten onverwacht opnieuw uitgesteld worden. We hadden nooit durven denken dat deze crisis zo lang zou duren. Dit slaat een gigantisch gat in ons zakencijfer: we draaien bijna geen omzet meer. Ondanks het nieuws rond vaccins is er nog weinig perspectief en ik vermoed dat de remonte in zakelijk toerisme pas zal beginnen na de opstart van particulier toerisme.”

Van open lucht naar huiskamer

UniQuest legde zich dit jaar toe op de ontwikkeling van escape games. “We brainstormden met ons team van vijf medewerkers over hoe we met ons bedrijf actief bleven. In de zomer lanceerden we Quest of Corona’s Box, een escape game waarbij 800 mensen met de fiets door onze streek trokken om de doos van Corona, van waaruit alle onheil is ontsnapt, terug te sluiten. Dankzij dit initiatief konden we tot aan de tweede lockdown bezig blijven, vaste kosten dekken en ons merk in de markt zetten.”

“Na de positieve feedback op deze escape game in open lucht, werkten we aan de nieuwe escape game The Hunt, die kan worden gespeeld in de huiskamer tijdens de koude wintermaanden. Zulke spelletjes zijn al wat ingeburgerd in Nederland, maar bij ons zijn ze minder bekend. We gaven er onze eigen insteek aan, want we blijven een reiskantoor. Het spel neemt je dus mee naar echte locaties op drie continenten, waarbij we samenwerken met onze buitenlandse partners. Unieke documenten, voorwerpen en raadsels nemen spelers mee naar een verborgen wereld, waar ze het lot van de mensheid in hun handen hebben.”

Digitale hulplijn

Het spel werd onder meer getest door gezinnen uit de streek. “Er komt wel wat denkwerk aan te pas, dus we raden aan om het spel te spelen met kinderen die ouder zijn dan twaalf jaar. Er is ook een digitale hulplijn, dus je raakt nooit vast. De speelduur bedraagt minimum drie uur. In lockdown is dit een ideale manier om de avond gezellig te vullen.”

“De eerste oplage is al uitverkocht. Daar zijn we heel blij mee. We maken nu wekelijks nieuwe spelletjes bij zodat er nooit een tekort is. De mensen kunnen het spel bestellen of afhalen in ons kantoor. Dit spel is er in de eerste plaats voor onze gepassioneerde reizigers. We willen hen opnieuw warm maken voor onze bestemmingen.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier