Regina Coeli krijgt nieuw dagcentrum, assistentiewoningen en studio’s

De bouwplannen werden toegelicht.© SR
De bouwplannen werden toegelicht.© SR
Redactie KW

Het woon-zorgcentrum Regina Coeli heeft bouwplannen. Er komt een nieuw dagcentrum en een cohousingsproject met vier assistentiewoningen en acht kleine studio’s.

De stad heeft inmiddels de vergunning afgeleverd. De site zal er alvast anders uitzien want het oude rusthuisgebouw aan de kant van de Kerkhofstraat zal gesloopt worden. Er komt daar in de plaats een dagcentrum voor personen met jongdementie en een cohousingproject met twaalf woongelegenheden. Het gaat om vier assistentiewoningen en acht kleinere studio’s en gemeenschappelijke ruimtes.

De assistentiewoningen zullen voor ouderen zijn die geen of beperkte zorgen nodig hebben terwijl de studio’s zullen dienen voor personen met een mentale of een andere beperking. Hiervoor wordt samengewerkt met de mensen van Oranje en ’t Veldzicht.

“Zo kunnen die mensen alleen wonen en zorgen voor elkaar. Iedereen zal er zich thuis kunnen voelen, wat heel belangrijk is. Bij de plannen werd alvast rekening gehouden met de omgeving. Zo zal het nieuwe gebouw niet zo hoog gebouwd worden zodat het zicht op de kerk van Sint-Andries behouden blijft”, duidt schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

“Er komen ook gedeeltelijk private groenzones rond het nieuwe gebouw en de assisentiewoningen en de studio’s zullen beschikken over een private buitenruimte. Daarnaast wordt een gedeelte van het nieuwe gebouw voorzien van een groen dak.”

Het gaat om een ontwerp van het Gentse architectenbureau Durv. Ze hopen om snel de eerste steen te kunnen leggen van dit project dat op 8 juni vergund werd.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.