Regi, Sylver en 2 Fabiola op jubileumeditie Beachland in Blankenberge

Redactie KW

Dancefestival Beachland viert op zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn tiende verjaardag met onder meer Regi, Sylver, 2 Fabiola en Gers Pardoel.

Beachland, tien jaar geleden gestart als een spin-off van Illusion at the Beach in Oostende, blijft met voorsprong het grootste dancefestival aan de Belgische kust. Met dj’s uit de meest toonaangevende clubs en internationale toppers samen op vijf podia, lokt het tweedaagse dancegebeuren elk jaar duizenden feestvierders naar Blankenberge.

“Het festival is dan misschien wel voortgekomen uit Illusion at the Beach, maar Beachland werd meer een totaalbeleving: twee dagen lang met de voetjes in het warme zand, in een ongedwongen vakantiesfeer waar iedereen zichzelf kan zijn”, zegt organisator Ronald Luyten, in een vroeger leven nog uitbater geweest van de bekende megadancing Illusion. “Retro house en trance krijgen nog altijd een plekje, maar er komen op Beachland nog een pak andere stijlen aan bod. Zo hebben we naast onze Illusion stage bijvoorbeeld ook een 90’s stage en de Top Radio Main Stage. Je krijgt dus niet alleen de beste house, retro en hardstyle maar ook de allernieuwste hits.”

Behalve een feestelijke line-up met onder andere Regi, Sylver, 2 Fabiola, 2 Brothers on the 4th Floor, Gers Pardoel, Mark With A K en Jebroer, zorgt ook de vertrouwde locatie naast het westerstaketsel op de grens met Wenduine – in 2016 uitgeroepen tot beste festivallocatie – opnieuw voor het zomerse gevoel op 10 jaar Beachland.

“We zorgen voor een stukje Ibiza aan de Belgische kust, dicht bij huis. Dat, samen met de artiestenkeuze en een breed publiek, maakt het heel aantrekkelijk. Ik durf zo te stellen dat de populariteit van het festival zelfs nog niet eens een climax heeft bereikt”, aldus nog organisator Ronald Luyten. Naar aanleiding van 10 jaar Beachland worden er trouwens enkele leuke extraatjes weggegeven: per aankoopschijf van 15 euro drankbonnetjes maak je kans om een Ford Ka te winnen, als Blankenbergenaar krijg je op vertoon van je identiteitskaart 50% korting.

(WK)

Een dagticket voor de zaterdag kost je zo slechts 22,50 euro, voor zondag wordt dat 21 euro en voor een combiticket 35,50 euro. Tickets met korting zijn te koop in het Infopunt Toerisme in de Hoogstraat 2. Voor alle info kan je ook terecht op de website van het festival: www.beachland.be