https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Regenboogzebrapad kleurt schoolomgeving in De Haan

Schepen Mathieu Delbarge, schepen Marleen De Soete en burgemeester Wilfried Vandaele stellen trots het regenboogzebrapad voor.© WK
Schepen Mathieu Delbarge, schepen Marleen De Soete en burgemeester Wilfried Vandaele stellen trots het regenboogzebrapad voor.© WK
Redactie KW

Ter hoogte van de GO! Einsteinschool in De Haan werd een regenboogzebrapad aangelegd. Deze gekleurde wegmarkeringen hebben een dubbele functie: enerzijds sporen ze autobestuurders aan om te vertragen bij het naderen van de schoolzone, maar anderzijds vragen ze ook aandacht voor diversiteit.

“De Haan moet een warme gemeente zijn waar iedereen zich welkom kan voelen. Daarom besteedt het bestuur al langer aandacht aan gelijke kansen voor minderheidsgroepen”, zegt schepen van Onderwijs Mathieu Delbarge. Zo wappert al sinds 2013 de regenboogvlag aan het gemeentehuis op de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie.

“Met de komst van dit regenboogzebrapad in schoolomgevingen, willen we het onderwerp nu ook bespreekbaar maken in het onderwijs”, aldus Delbarge. Naast de zes klassieke regenboogkleuren, werden ook de transgenderkleuren roze en lichtblauw gebruikt, en bruin en zwart die symbool staan voor niet-blanke LGBT’ers. De Haan is hierdoor de eerste gemeente in België die niet enkel aandacht vraagt voor holebi’s.

Betere zichtbaarheid

De gekleurde bollen en lijnen rond het zebrapad zijn speels en vallen erg op. Op die manier wordt de zichtbaarheid van de schoolomgeving beter, wat goed is voor de veiligheid. “De schooldirectie kaartte enkele gevoelige punten aan. Zo wordt er bijvoorbeeld ook werk gemaakt van een kiss & ride zone en een bushalte voor de school, en werden twee zebrapaden herschilderd”, aldus nog onderwijsschepen Mathieu Delbarge.

In de toekomst zullen ook bij de andere scholen in de gemeente regenboogzebrapaden worden geschilderd.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten