https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Regenboogzebrapad aan AC Auris als symbool voor een warm #IedereenIeper

Aan de ingang bij het AC Auris werd een regenboogzebrapad aangebracht.© gf
Aan de ingang bij het AC Auris werd een regenboogzebrapad aangebracht.© gf
Redactie KW

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (Idahot) op 17 mei opent de stad Ieper het eerste regenboogzebrapad aan de ingang bij het AC Auris. Zo maakt de stad duidelijk dat iedereen, ongeacht gender of geaardheid, welkom is in Ieper. In de deelgemeenten krijgen enkele centrale bomen ook een regenboogband.

Net als vorig jaar hijst stad Ieper op 17 mei de regenboogvlag om aandacht te vragen voor gelijkheid ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Als Vredesstad wil Ieper des te meer de boodschap tegen discriminatie uitdragen. Het college van burgemeester en schepenen besliste daarom nu ook een regenboogzebrapad aan te leggen. Die komt er bij de ingang van het Administratief Centrum Auris.

De onthulling van het zebrapad gebeurt symbolisch de dag waarop het 31 jaar geleden is dat de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel schrapte uit de lijst met psychische ziektes. Daarmee willen we een sterk signaal geven. Stad Ieper omarmt diversiteit en toont zich solidair met de LGBTQ+-gemeenschap. Met dit eerste regenboogzebrapad benadrukken we ook dat hier in Ieper iedereen gelijk is, en dat iedereen zichzelf kan en mag zijn”, aldus burgemeester Emmily Talpe

Weldoordachte locatie

De ingang van het AC Auris voor de aanleg van een blijvend regenboogzebrapad is een weldoordachte locatie. Alle inwoners moeten er nu en dan eens zijn en bovendien is de parking privédomein. De verkeersveiligheid is prioritair, locaties waar al heel wat wegmarkeringen of verkeersborden aanwezig zijn, of bij complexere kruispunten, zijn niet ideaal. Het gekleurde zebrapad zou er de aandacht kunnen afleiden van het verkeer”, aldus burgemeester Talpe.

Naar aanleiding van 17 mei zet de stad ook in de deelgemeenten de regenboogkleuren in de kijker: rond enkele centrale bomen zijn er kleurrijke banden aangebracht, een deel ervan is liefdevol gebreid door vrijwilligers van dienstencentrum De Kersecorf Ieper

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.