Regenboog-zebrapad aan wijkschool ’t Paradijs

© (Foto WO)
© (Foto WO)
Redactie KW

Maandag, op de Internationale Dag tegen Homofobie, BI fobie, Transfobie en Interseksfobie, liet de Stad Menen een regenboog-zebrapad aanbrengen ter hoogte van de wijkschool ‘t Paradijs.

Dinsdagmorgen werd het Regenboog-Zebrapad dan officieel geopend door burgemeester Eddy Lust (Open VLD) en Schepen van Gelijke Kansen Angelique Declercq (Vooruit).

“Wij willen daarmee een sterk visueel signaal geven dat we als lokaal bestuur elke vorm van discriminatie sterk afkeuren. Het is ook een manier om deze problematiek blijvend onder de aandacht te brengen en een aanleiding voor de school om er een educatie luik aan op te hangen”, aldus Schepen Declercq.

“Naast het hangen van vlaggen, ondersteunde onze Stedelijke integratiedienst deze dag ook de verdeling van de “Give A SH*T-stickers. Stickers die niet alleen een krachtig statement benadrukken maar ze geven ook concrete tips over hoe men kan reageren als je getuige bent van holibi-geweld.”

“De day-after is een leuk extra gebeuren waardoor we de aanbreng van het Regenboog-zebrapad nog extra in de kijker kunnen plaatsen”, valt Burgemeester Lust in. “Het is trouwens het tweede dergelijk zebrapad dat we laten aanbrengen. Vorig jaar kreeg de schoolomgeving van Sint-Joris langs de Fabiolalaan de primeur.”

Meer info over acties, het aanvragen van stickers of vragen over Holebi of Transgender kan men door te mailen naar vragenumi.be of te bellen naar 0800 99 533.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.