Regen kan sfeer honderdste editie van Koolskamp Koers niet vergallen

Redactie KW

De organisatie van Koolskamp Koers heeft er alles aan gedaan om van de 100ste verjaardag een onvergetelijke editie te maken.

De organisatie van Koolskamp Koers organiseerde voorafgaand aan het Kampioenschap van Vlaanderen een wieleravond, een toneelstuk en ze lanceerden zelfs een heus boek. “Voor de honderdste verjaardag hebben we ook mooi weer besteld”, grapt voorzitter Paul Haspeslagh terwijl de zon nog schijnt.

Ze hadden geluk, het grootste deel van de koers was de zon van de partij. Naar het einde toe, wanneer de grote massa volk kwam opdagen, trokken er echter zware regenbuien over Koolskamp. “We merken jaar na jaar dat de ambiance steeds later op gang komt. We moeten daar eerlijk in zijn, de meeste mensen komen hier niet voor de wielrenners, maar wel voor de sfeer. Veel inwoners nemen zelfs een dag verlof”, weet hij. Velen kwamen supporteren voor Jens Debusschere en Koolskampnaar Emiel Vermeulen. Jens Debusschere kwam als eerste over de eindmeet, maar zou even later gedeklasseerd worden.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier