Regen en wind deren Stadense landbouwers niet om te gaan protesteren

Foto Joke Couvreur © Joke Couvreur
Redactie KW

Gewapend met de nodige spandoeken en slogans, verzamelden de Boerenbond en het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) zondagmorgen op de Vijfwegen, om van daaruit met een colonne tractoren richting Kemmel te trekken. De Stadense boeren sloten daar aan bij de algemene protestactie op Gent-Wevelgem.

Deze actie, waarbij de boeren erop rekenen dat ze langs het parcours van de koers ook de TV zullen halen, is een gezamenlijk initiatief van ABS en de Boerenbond. De landbouwers vragen aandacht voor hun problemen, en die zijn op vandaag prangender dan ooit. Ten eerste zijn er de Europese instandhoudingsdoelstellingen, die het voortbestaan bedreigen van een aantal landbouwbedrijven in de omgeving van bosgebieden. Ten tweede zijn er de erosiemaatregelen, die door de landbouwsector als onrealistisch worden bestempeld. En dan is er natuurlijk nog de problematiek van de landbouwprijzen, die veel te laag zijn om het voor de landbouwer leefbaar te houden. Op heel wat landbouwbedrijven hangt vandaag dan ook de zwarte vlag uit.

Het weer zat de boeren niet mee, maar zij lieten zich niet uit hun lood slaan. De stemming zat er al in op De Vijfwegen, en in Kemmel kwam daar nog een (nat) barbecuetje bij. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier