Reeds 500 vrijwilligers voor Izegems vaccinatiecentrum

Zaal ISO werd ingericht als vaccinatiecentrum.© Frank
Zaal ISO werd ingericht als vaccinatiecentrum.© Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Oppositiepartij STiP stelt voor dat ook verenigingen aan de slag kunnen als vrijwilliger in het Izegemse vaccinatiecentrum in zaal ISO. Op die manier zouden ze met de vrijwilligersvergoeding hun kas wat kunnen spijzen. De stad wil gerust een oproep doen, maar zegt dat er zich nu al 500 vrijwilligers aangemeld hebben.

“Er zullen heel wat mensen nodig zijn om het vaccinatiecentrum maanden draaiende te houden”, zegt Nadia Staes (STiP). “Heel wat verenigingen hebben het moeilijk en kunnen geen activiteiten meer organiseren. Doe daarom een oproep naar hen om te helpen bij het vaccineren. Laat mensen zich inschrijven om te helpen via hun vereniging.”

“Op basis van het aantal inschrijvingen per vereniging kan je dan een toelage geven. Dat zal de zoektocht en stimulans naar voldoende vrijwilligers verhogen en tegelijkertijd de vereniging een duwtje in de rug geven. Ook roepen we op om een sterke sensibiliseringscampagne op poten te zetten om zoveel mogelijk mensen te overtuigen een prikje te laten zetten. Mooi voorbeeld is Wingene Prikt, waarbij bekende Wingense senioren andere 65-plussers via een campagne overtuigen.”

Vakantiemaanden

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) is niet tegen het idee, maar ziet dat de rekrutering van vrijwilligers al heel vlot verloopt. “Nu al zijn er iets meer dan 500 geregistreerde vrijwilligers, waaronder 141 verpleegkundigen. Dat verloopt allemaal via helpdehelpers.be omdat deze nationaal getrokken wordt.”

“Ik wil gerust een oproep naar verenigingen en adviesraden doen, want in de vakantiemaanden zal het aantal vrijwilligers wellicht beperkter zijn. Alleen is het zo dat die vrijwilligers hun vergoeding dan zelf moeten doorstorten naar de vereniging. Vrijwilliger zijn is een individueel gegeven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier