https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Reebok sukkelt in kanaal Duinkerke-Nieuwpoort

© JT
Redactie KW

Zondagmorgen werd de brandweer van Veurne en De Panne opgeroepen naar de Veurnekeiweg langs het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. In het kanaal was een reebok aan het zwemmen en pogingen aan het doen om uit het water te geraken.

Door de betonnen wand lukte dat niet en zwom de reebok in paniek heen en weer. De brandweer werd erbij geroepen om de reebok uit het water te hijsen, maar buurtbewoners hadden ondertussen de ree gespot en met hulp van een touw aan een stok het uitgeputte dier uit het water gehaald.

De brandweer van De Panne en de politie vroeg de redders eens te kijken of het dier gechipt was. Dit was niet het geval, het ging dus om een wilde ree. De wilde bok werd terug losgelaten en huppelde vrij en vrolijk het veld in op zoek naar een vrouwelijke soortgenoot of naar een nieuw avontuur. In De Moeren en in de velden rond Adinkerke nabij de Franse grens worden er regelmatig reeën gespot.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten