Redders en poetspersoneel Moorslede halen zwerfvuil op

De redders en het poetspersoneel zamelden al een grote hoeveelheid afval in. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Nu alle gemeentelijke sportaccommodatie stil ligt, trekken de medewerkers van de sportdienst de baan op om zwerfvuil te ruimen. Inmiddels werd er al een grote container met afval gevuld. “Het is echt veel leuker dan we hadden verwacht.”

Door de coronacrisis is het Moorsleedse zwembad De Amfoor gesloten. Ook van de sporthallen in de gemeente wordt momenteel geen gebruik gemaakt. De redders en het poetspersoneel wisten zich in de eerste weken van de coronacrisis bezig te houden met het voltooien van enkele taakjes die anders blijven liggen. Zo werd er onder andere geschilderd in het zwembad en ook de sporthal in Moorslede werd opgeknapt. Toen al die taakjes volbracht waren, stelde het gemeentebestuur aan het personeel voor om zwerfvuil op te halen.

Niet meteen enthousiast

“We hadden dat nooit gedaan en toen het voorstel kwam, keken we daar niet echt naar uit”, aldus Carine Loyson, Nancy Devos, Joke Becue, Linda Declercq, Conny Dorme en Davy Puype. De medewerkers trokken de voorbije weken toch vol goede moed de baan op. Zowel in Moorslede, Dadizele als Slypskapelle werd zwerfvuil opgevist.

“We hadden het niet verwacht, maar zwerfvuil ruimen, is echt leuk. Onderweg worden we door heel veel mensen aangesproken. Ondertussen blijven we ook fit. Sommige dagen hebben we toch serieus wat kilometers afgelegd.”

Mooimaker worden

De redders en het poetspersoneel zamelden al een grote hoeveelheid afval in. Daarbij onder andere heel wat blikken, elektrisch materiaal en wegwerphandschoenen. “Zolang de sportaccommodaties nog niet gebruikt kunnen worden, blijven we zwerfvuil ophalen. We raden ook iedereen aan om Mooimaker te worden. Al moet men wel beseffen dat er op sommige plaatsen een week later al weer afval ligt. Dat doet wel pijn.” Ook het gemeentebestuur merkt dat er heel wat afval langs de weg wordt gedumpt. “Bij een recente cameracontrole aan een glascontainer werden zeven gasboetes uitgeschreven”, aldus schepen Sherley Beernaert (STERK). “Door mobiele camera’s in te zetten proberen we veelvuldig sluikstort te voorkomen. Wie we betrappen mag zich aan een serieuze boete verwachten.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier