https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Red Panther Barbara Nelen geeft tips aan leden Roeselare Rangers tijdens hockeystage

Barbara Nelen was vrijdag te gast tijdens de paasstage van de Roeselare Rangers.© Stefaan Beel
Barbara Nelen was vrijdag te gast tijdens de paasstage van de Roeselare Rangers.© Stefaan Beel
Thomas Dubois

Op de afsluitende dag van de hockeystage voor de oudste leden van Roeselare Rangers mochten ze met Barbara Nelen hoog bezoek ontvangen. Barbara speelt bij Gantoise en is kapitein van de Red Panthers.

Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert hockeyclub Roeselare Rangers op de terreinen in de Blommestraat in Rumbeke telkens een hockeystage voor zowel de jongste als de oudste leden. Deze week waren de oudste leden aan de beurt, dan gaat het om spelers van het eerste tot het vierde middelbaar. “Door de alsmaar veranderende maatregelen was het bang afwachten, maar uiteindelijk konden we het kamp laten doorgaan in vijf bubbels van tien”, vertelt Daphne Vercruysse van Roeselare Rangers. “Volgende week is het dan aan de jongste leden, daar gaat het zelfs om tien bubbels van tien.”

“De stage duurt telkens drie dagen, voor de jongste leden kunnen we beroep doen op onze eigen trainers, maar voor de oudste spelers mag het al wat meer zijn. Voor het kamp werken we samen met Vivehockey waardoor we internationale trainers richting Rumbeke krijgen, het gaat om trainers uit Spanje, Italië en Argentinië die gewoon zijn om op hoog niveau te werken. Dat is goed voor de spelers die zo een extra uitdaging krijgen.”

Talenten

Op de afsluitende dag van de stage mochten de oudste een extra speciale trainer verwelkomen. Barbara Nelen kwam tal van tips geven. Zij is kapitein bij de Red Panthers, de nationale vrouwenploeg, en speelt bij Gantoise waarmee ze naar alle waarschijnlijkheid de titel zal binnenrijven dit seizoen. “Ik begeleid regelmatig kampen”, vertelt Barbara. “Het is de eerste keer dat ik bij Roeselare Rangers kom. Volgens dat de club nog niet zo lang bestaat, merk ik dat er toch heel wat talentvolle jongeren zijn. Dat is niet vanzelfsprekend!”

Bij de Roeselare Rangers zijn ze vooral blij dat de kampen nog plaatsvinden. “Voor de praktische organisatie is er gelukkig een goede interactie met Onze Kinderen”, vult Daphne nog aan. “Het is ook een leuke afwisseling voor de leden, gezien we verder enkel nog maar kunnen trainen. Wedstrijden zitten er voorlopig niet meer in.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.