Recyclageparkbezoek in Kuurne pas mogelijk na afspraak

Schepen Francis Watteeuw. © foto BRU
Redactie KW

Vanaf dinsdag 7 april opent het recyclagepark van Kuurne opnieuw haar deuren. Om te voorkomen dat een verkeersinfarct voor de poorten van het recyclagepark ontstaat voert de gemeente Kuurne echter een afsprakensysteem in waardoor bezoekers gespreid een bezoek kunnen brengen.

Via de website www.kuurne.be/nieuws/recyclagepark-terug-open-op-afspraak kan een afspraak worden gemaakt.

“Het recyclagepark wordt geopend onder strikte richtlijnen”, vertelt schepen Francis Watteeuw, “Daarbij moet de afstand van 1,5 meter gerespecteerd worden, mag er geen fysiek contact zijn en mogen niet meer dan zes wagens tegelijk binnen op het recyclagepark. Daarom riepen we een digitaal reservatiesysteem in het leven om dit gestructureerd te kunnen laten verlopen en lange wachtrijen te vermijden”, aldus de schepen.

Het systeem houdt in dat er per tijdslot van tien minuten zes plaatsen kunnen gereserveerd worden. “In dat systeem willen we ook de meest kwetsbare groep, onze ouderen, maximaal beschermen en een mix van verschillende leeftijden vermijden. Daarom zijn de eerste twee openingsuren van de voormiddag voorbehouden voor 65-plussers”, legt schepen Watteeuw uit.

Zwaar afval

“We vragen eveneens met aandrang dat mensen die een bezoek brengen aan het containerpark alleen komen, tenzij het om zwaar afval gaat. Dan kan eventueel een extra persoon worden meegenomen. Daarnaast vragen we ook dat zaken die aan huis worden opgehaald zoals papier, karton en PMD gewoon mogen meegegeven worden tijdens die ophaalrondes en dat daarvoor niet naar het recyclagepark wordt gekomen”, besluit de schepen.

Wie niet online kan reserveren, kan eveneens bellen naar het onthaal op het nummer 056 73 71 11 om te reserveren. Let wel wie reserveert moet wel bij zijn reservatie kenbaar maken of hij gebruik wil maken van het gratis gedeelte of het betalend gedeelte. Voor elk gedeelte dient een aparte afspraak te worden gemaakt. De gewone openingsuren van de verschillende parken blijven gelden.

(BRU/ foto BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier