Recyclagepark Wingene opent de deur op dinsdag 7 april voor noodzakelijk afval

Het recyclagepark opent opnieuw in Wingene, maar niet zomaar. © (foto Nele)
Redactie KW

Het recyclagepark opent op dinsdag 7 april opnieuw de deur voor het grote publiek en dit na een verplichte coronasluiting van meer dan twee weken. Men dringt er wel op aan om langs te gaan indien dit echt noodzakelijk is.

Het recyclagepark is volgende week opnieuw open en daar zijn er heel wat mensen blij om. Men verwacht dan ook veel volk op het recyclagepark en men bereidt zich zo goed mogelijk voor. Schepen van Milieu en Klimaat Brecht Warnez legt uit: “De afgelopen weken kregen we al wat telefoontjes van inwoners hierover. Het is dus goed dat we opnieuw opengaan. We bereiden ons goed voor en veiligheid is noodzakelijk. Om lange wachtrijen te vermijden adviseren we onze inwoners om een bezoek aan het recyclagepark uit te stellen als dat kan en enkel te komen indien dat echt noodzakelijk is. We zijn ervan overtuigd dat het door de inzet van de extra medewerkers en bijkomende voorschriften veilig kan.”

Wijziging openingsuren

Om alles vlot te laten verlopen en veiligheid te garanderen breidt het gemeentebestuur de openingsuren tijdelijk uit. Vanaf dinsdag 7 april is het recyclagepark elke weekdag open, behalve op donderdag, van 12 uur tot 19 uur. Op zaterdag is dit van 9 uur tot 15 uur. Nog meer openingsuren voorzien is niet mogelijk omdat de containers ook tijdig leeggemaakt moeten worden. Op voorhand een afspraak maken is niet nodig. “We raden inwoners aan om zoveel mogelijk alleen te komen en hun bezoek goed voor te bereiden. Afval op voorhand sorteren is verplicht. De huis-aan-huis- ophaling blijft verzekerd en met papier, karton, glas, PMD en textiel hoef je dus niet naar het recyclagepark.” (NS)

Alle richtlijnen zijn terug te vinden op www.wingene.be/heropeningrecyclagepark en hangen ook uit in de buurt van het recyclagepark zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier