Recyclagepark MIROM Roeselare opnieuw open voor dringend af te voeren afval

De recyclageparken openen opnieuw, maar wel enkel voor dringende afvalstoffen. © (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf dinsdag 7 april gaan de recyclageparken in de regio van MIROM Roeselare terug open. “Dit betekent geenszins een versoepeling van de coronamaatregelen, maar de heropening wil alleen een antwoord geven aan inwoners die met dringend af te voeren afval zitten. De heropening gebeurt dan ook onder strikte voorwaarden”, aldus Goedele Osaer.

Bepaalde gemeenten werken met een reservatiesysteem terwijl andere gemeenten werken op basis van wijk- of deelgemeenteniveau. Andere gemeenten werken met een fysische stop ter plaatse. Het aantal bezoekers per park wordt immers strikt gelimiteerd en hangt af van de grootte van het park. Enkele gemeenten passen tijdelijk hun openingsuren aan, de specifieke info kan je consulteren via www.mirom.be/recyclagepark of via de gemeente zelf.

“De regel blijft dat je alleen een bezoek brengt aan het recyclagepark alsdit strikt noodzakelijk is. Als het kan, stel je je bezoek uit en stockeer je je afval thuis tot het ergste van de coronacrisis voorbij is. Vele afvalstoffen kan je immers op een andere manier kwijt. De huis-aan-huisinzameling haalt nog steeds PMD, papier en karton en restafval op. Glas en textiel kan je naar de containers brengen die verspreid staan over de gemeente, tuinafval kan je thuiscomposteren of via een tuinafvalbak aan huis laten ophalen.”

Alle info via www.mirom.be/corona.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier