Recyclagepark bezoeken mag in Zonnebeke enkel per deelgemeente

Het is momenteel akelig stil in het containerpark op de Het Polderhoek. Daar komt vanaf dinsdag verandering in. © (foto ZB)
Redactie KW

Dinsdag 7 april gaat het recyclagepark van Zonnebeke opnieuw open. Om een goede spreiding te garanderen heeft elke deelgemeente een specifieke dag.

“Er moet met de veiligheidsmaatregelen zeker rekening gehouden worden”, zegt milieuschepen Sabine Vanderhaeghen. “Kom niet massaal, stel je bezoek uit als het kan en kom enkel als je afval hebt dat dringend moet afgevoerd worden. Om een grote toeloop te verhinderen maken we een regeling per deelgemeente. Zo is het op dinsdag inwoners van Geluveld en Zandvoorde, op woensdag inwoners van Beselare, op donderdag komt Passendale aan de beurt op vrijdag Zonnebeke en op zaterdag alle inwoners.”

Voor de veiligheid worden maximaal vijf wagen tegelijkertijd toegelaten en er moet minstens 1,5 meter afstand gehouden worden tot de parkwachters en de andere bezoekers. We vragen ook alleen te komen en indien je hulp nog hebt om de wagen te lossen kom dan met twee want de parkwachters zullen niet helpen. Inbreuken zowel wat sorteren als veiligheid betreft zullen beboet worden.”

Het Recyclagepark is gesloten op zaterdag 11 en zaterdag 18 april. Die dagen werden al vastgelegd beging dit jaar. Meer informatie: Jeroen Coens, milieuambtenaar, 051 48 00 74

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier