Recyclagebedrijf Galloo schenkt 50.000 euro aan VZW Teledienst Menen

Pierre Vandeputte, gedelegeerd bestuurder Galloo, overhandigt de cheque aan Marc Samyn van vzw Teledienst Menen. © (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Recyclagebedrijf Galloo blijft de kaart van het sociale engagement in Menen trekken. Nadat vorige week zowat alle jeugdbewegingen een flinke cheque in handen kregen gestopt, was het dit keer de beurt aan VZW Teledienst Menen. Uit handen van gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte kregen ze niet minder dan 50.000 euro overhandigd. “Dit is meteen een levensnoodzakelijke steun voor meer dan 200 mensen”, reageerde een opgeluchte voorzitter.

Hoewel de VZW nauwelijks in het Meense straatbeeld verschijnt, groeide de organisatie uit tot een cruciale speler in het sociale stelsel dat met de grensstad is verweven. “Oudere of hulpbehoevende mensen kunnen bij ons een mobiel alarmtoestel aanvragen”, schept Marc Samyn duidelijkheid. Als bestuurslid van de VZW kwamen ze dit jaar, onverwachts en ongevraagd, in woelige wateren terecht. “Onze alarmtoestellen zijn erg compact en wegen amper 25 gram. Wanneer een gebruiker hiervan plots in nood verkeert, na een valpartij of eender welk ander voorval, volstaat het om op de knop te drukken. De alarmcentrale wordt hiervan op de hoogte gebracht en kan meteen de nodige hulp ter plaatse sturen.”

“Op die manier blijven mensen nog lang op een veilige en vooral zelfstandige manier in hun eigen woonst leven. Dit jaar kregen we plots de melding dat de huidige alarmcentrale tegen eind dit jaar alle activiteiten stopt. Samengevat wilde dit zeggen dat onze gebruikers vanaf 2022 geen enkele hulp meer zouden krijgen, mochten ze op de knop drukken. Ons aansluiten bij een nieuwe centrale was de enige oplossing maar daarvoor moesten ook alle toestellen worden vervangen. Een financiële aderlating die onze vereniging absoluut niet kon dragen.”

Het rampverhaal baande zich een weg tot bij de hoogste echelons van Galloo, waar niet werd getwijfeld. “Als lokale onderneming zijn we onlosmakelijk verbonden met het sociale reilen en zeilen van de gemeente”, verklaarde Pierre Vandeputte. “Jaarlijks steunen we heel wat goede doelen in Menen, een stad waar ook onze roots liggen. 50.000 euro is dan weer uitzonderlijk al moesten we over deze injectie niet nadenken. We hebben als bedrijf een maatschappelijke rol te vervullen en tasten dan ook in de buidel om de mensen te ondersteunen, die tijdens hun leven ook de stad vooruit hebben geholpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier