Recupel zet kunstwerk in Hooglede letterlijk in de spotlights

'Het gesprek' is terug te vinden bij De Sleedoorn in Sleihage. © JT
Redactie KW

In 2018 zamelden de Belgen zowat 10 miljoen lampen in. Om die inspanning te belonen lanceerde Recupel in het najaar van 2019 een campagne waarbij elke Belg zijn of haar ‘verborgen parels’ kon signaleren.

Concreet kon iedereen een mooi maar ondergewaardeerd plekje signaleren dat ook wel eens in de spotlights mag komen. ‘Het gesprek’, terug te vinden bij De Sleedoorn in Sleihage, is een van de negen winnaars die uit de bus kwamen.

In totaal werden er 249 verborgen parels ingezonden. Naast Gullegem was Hooglede de enige winnaar uit West-Vlaanderen. De overige parels zijn terug te vinden in Hoeilaart, Temse, Dinant, Yvoir, Molenbeek, Ternat en Leuven. De komende weken wordt door Recupel een spot geplaatst om ‘Het gesprek’ de nodige aandacht te geven voor de bewoners en passanten. De gebruikte verlichting zal uiteraard energiezuinig en van Belgische makelij zijn.

Inwoners bedanken

“We hebben heel wat inzendingen ontvangen en zijn zeer tevreden met het aantal mooie plekjes die onze steden en gemeenten rijk zijn”, aldus ceo van Recupel Peter Sabbe. “De mooiste plekjes krijgen nu de aandacht die ze verdienen door ze letterlijk in de spotlights te plaatsen. Deze campagne is er enerzijds om de inwoners te bedanken omdat ze hun steentje bijdragen aan een beter leefmilieu en anderzijds willen we hen verder aansporen om dit ook in de toekomst te blijven doen. De materialen in een lamp kunnen voor zo’n 92% gerecupereerd worden.”

Het werk ‘Het gesprek’ is van de hand van Jeffrie Devriese. Het staat symbool voor de ontmoetingsplek die het sociaal centrum De Sleedoorn is. Mensen van verschillende afkomst, uit allerlei hoeken, culturen en landen gaan hier met elkaar in gesprek. Het was algemeen directeur Rik Dekens die de foto van het kunstwerk nam en instuurde. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier