De beslissing van de burgemeester werd genomen na advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid en recente waarnemingen van de Vlaamse Milieumaatschappij van een duidelijke bloei van cyanobacteriën. Gezien de risico's wordt opnieuw een tijdelijk recreatieverbod uitgevaardigd. Mensen en dieren komen beter niet in contact met de giftige algen: zwemmen en watersporten zijn er dus verboden.

"We trachten de situatie zo goed en kort mogelijk op te volgen. Er gebeurt regelmatig controle van het water. Gezien de huidige weersomstandigheden verwachten we de komende dagen evenwel geen verandering. Woensdagochtend worden er infoborden rond de vijver geplaatst", aldus het stadsbestuur.

(EG)

De beslissing van de burgemeester werd genomen na advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid en recente waarnemingen van de Vlaamse Milieumaatschappij van een duidelijke bloei van cyanobacteri├źn. Gezien de risico's wordt opnieuw een tijdelijk recreatieverbod uitgevaardigd. Mensen en dieren komen beter niet in contact met de giftige algen: zwemmen en watersporten zijn er dus verboden. "We trachten de situatie zo goed en kort mogelijk op te volgen. Er gebeurt regelmatig controle van het water. Gezien de huidige weersomstandigheden verwachten we de komende dagen evenwel geen verandering. Woensdagochtend worden er infoborden rond de vijver geplaatst", aldus het stadsbestuur. (EG)