Recreatiebad de Alk weer open na renovatiewerken en onderhoudsbeurt

Je kan weer zwemmen in de Alk. © Nele Sabbe
Redactie KW

Binnen het recreatiebad de Alk vonden er ingrijpende renovatiewerken plaats. Er kwam een warmtekrachtkoppeling en de kinderhoek werd volledig vernieuwd. Daarnaast werden alle baden leeggemaakt en grondig gereinigd. De werken zijn achter de rug en het recreatiebad is weer toegankelijk.

“Het zwembad is 20 jaar oud en was inmiddels toe aan een grondige opknapbeurt zodat we de komende jaren nog veel zwemplezier kunnen beleven”, vertelt schepen van Cultuur, Sport en Jeugd Lieven Huys. “Aangezien het over aangrijpende werken ging, waarbij verschillende aannemers en een studie- en architectenbureau bij betrokken waren, konden de werken onmogelijk uitgevoerd worden tijdens de eerdere sluitingsperiode omwille van het coronavirus.”

Nieuwe speelzone

De oude stookketel is vervangen door gloednieuwe warmtekrachtkoppeling met nieuwe ketels. “In de kelder staat de nieuwe technische installatie. De warmtekrachtkoppeling zorgt ervoor dat er zelf elektriciteit geproduceerd wordt, die rechtstreeks in het zwembad gebruikt wordt. De warmte die vrijkomt, wordt omgezet om het zwembadwater te verwarmen.” Voor dit project kreeg men de steun van de Provincie West-Vlaanderen. Daarnaast investeerde de gemeente ook in een gloednieuwe speelzone. “De nieuwe speelzone is voorlopig nog dicht. We wachten nog op de speeltoestellen die binnen de twee weken geleverd worden. Deze plaatsing vraagt geen extra sluiting.”

Om af te ronden, kregen de zwembaden een grondige onderhoudsbeurt waarbij alle baden werden geleegd. Er werden tal van kleine onderhoudswerken uitgevoerd. (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier