Recreatiebad De Alk mag heropenen vanaf woensdag 1 juli

Redactie KW

Recreatiebad De Alk opent opnieuw de deuren, na een verplichte coronasluiting. Het aantal zwemmers wordt beperkt tot 90 personen.

De Nationale Veiligheidsraad heeft het licht op groen gezet voor de heropening van de zwembaden. Volgens schepen van sport Lieven Huys is dit fantastisch nieuws: “Op woensdag 1 juli zetten we deuren opnieuw wijd open. Een moment waar we al lang naar uitkijken. We gaan voor een zomer vol zwemplezier. Uiteraard blijft veiligheid onze prioriteit. Het

gebruik van chloor speelt in ons voordeel omdat deze stof het virus inactiveert.”

Wachttijden checken via website

“Aan de ingang zal een digitale bezoekersteller staan zodat bezoekers in de inkomhal kunnen zien of er nog plaats is en wat de vermoedelijke wachttijd zal zijn”, aldus de schepen. “Door de veiligheidsrichtlijnen wordt het aantal zwemmers immers beperkt tot 90 personen. Een zwembeurt duurt maximaal twee uur, maar reserveren is niet nodig. We verwachten dat er enkel op piekmomenten een wachtrij kan ontstaan. Aan groepen wordt wel gevraagd om op voorhand te reserveren via alk@wingene.be of via het nummer: 051 65 04 40.”

De openingstijden van het zwembad zijn gewijzigd. Het recreatiebad is op weekdagen geopend van 10 tot 21 uur. Tijdens het weekend is het bad open van 9 tot 17 uur. “De ruime openingstijden zorgen er automatisch voor dat bezoekers goed gespreid toekomen waardoor we extra poetsbeurten kunnen inbouwen. Daarnaast sensibiliseren we de zwemmers over de sociale afstandsregels en goede handhygiëne.” Op de website www.wingene.be/alk kan je nakijken of er wachttijden zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten