Recordopkomst voor West-Vlaanderens Mooiste

© Stefaan Beel
Redactie KW

De organisatoren van deze jaarlijkse vierdaagse fietshappening konden rekenen op de steun van de weergoden en duizenden enthousiaste sportievelingen. Het vorige record werd ruimschoots overtroffen met een opkomst van 10.525 deelnemers.

Ook dit jaar stroomde de grote massa van en naar de Roeselaarse Hallen, de traditionele vertrek- en aankomstplaats van dit evenement, dat al 40 jaar plaats vindt. “In tegenstelling tot andere fietstochten proberen we elk jaar vernieuwend te zijn. De kinderanimatie, de barbecue, de begeleide tochten en verrassingen onderweg zorgen voor een totaalpakket dat zowel fietsers als niet-fietsers aanspreekt”, aldus Björn Leenknegt die samen met Noël Demeyere al jaren de organisatorische touwtjes in handen heeft. “Donderdag lokte het senioren-project 1.500 mensen en ook vrijdag (1270) en zaterdag (2960) kregen we de grote massa op de fiets.”

Recordopkomst voor West-Vlaanderens Mooiste
© Stefaan Beel

Vlaanderens schlagertrio “De Romeo’s” werd zondagnamiddag na de familiefietstochten met heel veel enthousiasme ontvangen en kreeg zowel jong als oud aan het swingen. Hiermee werd dit fietsfeest met een absoluut muzikaal hoogtepunt afgesloten. De droom van Noël Demeyere, om de kaap van 10.000 fietsers te halen, is meteen verpulverd. Benieuwd wat deze twee organisatoren volgend jaar nog in petto hebben? (KK/SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier