https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Recordopkomst voor Haanse speelpleinwerking

© (Foto DVL)
Redactie KW

De jeugddienst van de gemeente De Haan ving tijdens de maanden juli en augustus 130 kinderen op tijdens de speelpleinwerking. Het waren er nooit zoveel.

Tijdens de voorbije zomermaanden organiseerde het gemeentebestuur van De Haan opnieuw een speelpleinwerking, waar een team van jobstudenten klaarstond om kinderen tussen 6 en 12 jaar een fijne zomervakantie aan te bieden. Heel wat ouders gingen hierop in: dit jaar konden maar liefst 130 kinderen hun hartje ophalen op ’t Pling. En dat is een record.

De speelpleinwerking kon dit jaar opnieuw in één grote groep georganiseerd worden. In de voormiddag konden de kinderen kiezen uit leuke activiteiten, zoals go-cart rijden, dansen, knutselen en voetballen. In de namiddag speelden ze samen een spel op een leuke locatie.

“We zijn de zomer gestart met aantallen die gelijkaardig waren aan de voorgaande jaren”, zegt schepen van Jeugd Matthieu Delbarge (Open & N-VA). “Naarmate de zomer vorderde bleven de aantallen echter stijgen, met recorddagen waarop we net geen zeventig kinderen op het speelplein hadden. Onze speelpleinwerking heeft de laatste jaren een goede naam opgebouwd en er is blijkbaar veel mond-aan-mond reclame onder de ouders. We horen bij de inschrijvingen dat sommige kinderen zelf vragen om te komen als mama en papa niet moeten werken.”

Ook in de herfst-, krokus en paasvakantie staat de speelpleinwerking terug op het programma. (DVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten