"De leerlingen van onze school zetten hun 'benen' in voor de 'armen'", lacht meester Patrick De Groote die in de werkgroep zit, "Het werd een solidariteitsloop, dus. Dit jaar steunden we de Broederlijk Delencampagne voor Guatemala. Kleuters, eersteklassers tot en met zesde leerjaar zetten hun beste beentje voor. Het parcours startte op de grote speelplaats, liep over de schoolweide en ging doorheen het gebouwencomplex van onze school. Ouders en grootouders waren van de partij om de lopers een hart onder de riem te steken. Zij steunden daarbij ook het project door het drinken van een kop heerlijke koffie.

Het project werd voor de kinderen aanschouwelijk gemaakt door concrete realisaties te benoemen: Voor 20 euro konden de boeren 9 avocadobomen kopen, met 25 euro kan men een lapje grond verwerven en met 150 euro konden de boeren materiaal aankopen om bijen te kweken. Voor zij die een vrijwillige bijdrage gaven schreef de loper de naam van de sponsor op de T-shirt waarmee gelopen werd. De sponsorloop bracht 4124,31 euro op. Martine Trancez en Bart Vercaemer voegden daar nog de opbrengst van de Koffiestop aan toe. Zo liep het bedrag voor Broederlijk Delen nog op tot 4286.20 euro, een record. Het werd een megasucces. Dank aan alle sponsors en een dikke proficiat aan de leerlingen van onze school.", besluit Patrick.

(PH)

"De leerlingen van onze school zetten hun 'benen' in voor de 'armen'", lacht meester Patrick De Groote die in de werkgroep zit, "Het werd een solidariteitsloop, dus. Dit jaar steunden we de Broederlijk Delencampagne voor Guatemala. Kleuters, eersteklassers tot en met zesde leerjaar zetten hun beste beentje voor. Het parcours startte op de grote speelplaats, liep over de schoolweide en ging doorheen het gebouwencomplex van onze school. Ouders en grootouders waren van de partij om de lopers een hart onder de riem te steken. Zij steunden daarbij ook het project door het drinken van een kop heerlijke koffie.Het project werd voor de kinderen aanschouwelijk gemaakt door concrete realisaties te benoemen: Voor 20 euro konden de boeren 9 avocadobomen kopen, met 25 euro kan men een lapje grond verwerven en met 150 euro konden de boeren materiaal aankopen om bijen te kweken. Voor zij die een vrijwillige bijdrage gaven schreef de loper de naam van de sponsor op de T-shirt waarmee gelopen werd. De sponsorloop bracht 4124,31 euro op. Martine Trancez en Bart Vercaemer voegden daar nog de opbrengst van de Koffiestop aan toe. Zo liep het bedrag voor Broederlijk Delen nog op tot 4286.20 euro, een record. Het werd een megasucces. Dank aan alle sponsors en een dikke proficiat aan de leerlingen van onze school.", besluit Patrick. (PH)