Recordaantal wandelaars tijdens ‘Wandelen voor OIGO’

De achtste editie van ‘Wandelen voor OIGO’ mocht een recordopkomst van 480 deelnemers verwelkomen. “Daardoor kunnen we een bedrag van 5.000 euro overhandigen aan OIGO”, vertelt organisator Kimberly De Frene.

Medewerkers Sandra Vanoverbeke, Els Rigole, Marleen Deluycker, Kimberly De Frene en Geert Declercq (v.l.n.r.) aan het werk op de achtste editie van ‘Wandelen voor OIGO’, afgelopen zondag. © PNW

‘Wandelen voor OIGO’ vond afgelopen zondag tussen 07.30 uur en 15 uur plaats in ontmoetingscentrum De Coorenaar. “Maar liefst 480 mensen kwamen langs om deel te nemen aan een van onze drie wandelingen, dat zijn er 75 meer dan vorig jaar”, zegt Kimberly De Frene, die samen met haar mama Els Rigole en vriendin Marleen Deluycker het evenement organiseert.

In totaal kan Over The Rainbow, de vzw van Kimberly en haar medebestuursleden, nu 5.000 euro overhandigen aan OIGO. Die organisatie koopt daar dan zaken mee om het comfort van kankerpatiënten te verbeteren. “Dat zijn dan bijvoorbeeld lasertoestellen en ijskappen voor het O.L.V. van Lourdesziekenhuis in Waregem”, stelt ze. “Lasertoestellen zijn nodig om pijnlijke aften in de mond- en keelholte, die ontstaan door de chemo, te behandelen. De ijskappen zorgen er dan weer voor dat de haaruitval bij kankerpatiënten beperkt blijft”, aldus Kimberly.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.