Recordaantal leden op kamp bij Chiro’s in Oostnieuwkerke

De meisjes van 't Scamanderke trekken van 2 tot 10 augustus naar Leisele. De jongens genieten van 1 tot 10 augustus van hun uitstap naar Meeuwen-Gruitrode. © (foto JCR)
Redactie KW

Binnenkort gaan zowel meisjeschiro ‘t Scamanderke als jongenschiro Jooniek op kamp. Dat doen beide verenigingen met meer dan honderd leden. “Nog nooit zijn er zoveel kinderen, verbonden aan de twee verenigingen, mee geweest. Allicht heeft de coronacrisis hier een invloed op”, luidt het.

De voorbije maanden konden de leden van de Oostnieuwkerkse chiroverenigingen ‘t Scamanderke en Jooniek niet genieten van hun wekelijkse zondagse activiteiten. “Naast die spelnamiddagen zagen we ook verschillende andere activiteiten in het water vallen. Ik denk bijvoorbeeld maar aan de Vredesfeesten”, aldus Mattijs Adriaen van jongenschiro Jooniek. Zowel de meisjes- als jongenschiro besliste om de spelnamiddagen af te gelasten. “Met de regels die eraan verbonden zijn, was het echt niet gemakkelijk om iets te organiseren”, aldus Benedicte Van den Bulcke van de meisjeschiro. Op dit moment tellen de beide verenigingen af naar hun jaarlijks kamp begin augustus. “Voor ons is dit echt het hoogtepunt van het werkjaar. We merken ook dat alle leiders staan te springen om weer chiro-activiteiten te organiseren en te beleven.”

Record

Meisjeschiro ‘t Scamanderke trekt van 2 tot 10 augustus naar Leisele. De jongens genieten van 1 tot 10 augustus van hun uitstap naar Meeuwen-Gruitrode. Momenteel zijn er al 107 meisjes ingeschreven, 102 jongens gaan mee naar Limburg. “Dat is een record in de geschiedenis van de Oostnieuwkerkse chiro”, aldus volwassen begeleider Emmanuel Van den Bulcke. De chiroverenigingen merken wel dat de ouders zich zorgen maken omtrent de coronacrisis. “We proberen hen zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Ze weten ook dat hun kinderen bij onze leiders in goede handen zijn”, aldus Emmanuel.

Werken vorderen goed

Ondertussen wordt er duchtig verder gewerkt aan het nieuwe lokaal voor de meisjeschiro langs de Brabantstraat. “We kunnen daarvoor rekenen op de steun van zo’n dertig vrijwilligers. De werken vorderen, ondanks de coronacrisis, heel erg goed”, aldus Pieter Callens, volwassen begeleider van de meisjeschiro. Handige Harry’s die zich geroepen voelen, kunnen zich nog steeds aanmelden. “Normaal gezien zouden we deze zomer nog enkele evenementen organiseren om de bouw te financieren. We wachten nu nog even af, maar komen later nog met nieuws omtrent die activiteiten.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten