Recordaantal acties voor Studio Kontrabas in Ingelmunster

Ingelmunster loopt helemaal warm voor Studio Kontrabas. Dat is te merken aan het massaal aantal acties dat wordt georganiseerd en het aantal veilingen in het kader van De Warmste Week. Voorlopig staat de teller al op zeventien acties en vijftien veilingen. Volgens Studio Kontrabas is dat nu al een record dat gebroken wordt.

Ook dit jaar is er Voetbal for Life, de benefietmatch tussen de Roode Schichten en de Scouts voor Studio Kontrabas. (Foto FODI) © (Foto FODI)

De bekendste actie is ongetwijfeld die van Hein Denturck. Al voor het vierde jaar op rij tekent hij portretten op Steinbachpapier. De vorige jaren mocht hij steeds een monsterbedrag overhandigen en het ziet er naar uit dat het dit jaar niet anders zal zijn. Naast deze actie zijn er nog andere acties die opnieuw worden georganiseerd. Zo is er o.a. Voetbal for Life, de benefietmatch tussen de Roode Schichten en de Scouts. Er is ook City Run for Life, een gebouwenrun georganiseerd door de sportdienst i.s.m. de sportraad en A.V.I. Loris Derhore tekent dit jaar ook opnieuw een strip met zijn superheld Superbig in de hoofdrol en zal die o.a. verkopen op de kerstmarkt. Chiro Jefri zamelt leeggoed in om dan vervolgens het statiegeld aan Studio Kontrabas te schenken.

Spinning of Challenge for Life

Voor de vierde editie van Studio Kontrabas worden er heel wat nieuwe, originele acties georganiseerd. Linde Vandekerckhove, lerares wiskunde, geeft Bijles for Life. De Salto’s organiseren Koprol for Life op vrijdag en zaterdag tijdens de radiomarathon. Ze laten de bezoekers zoveel mogelijk koprollen maken. Ze krijgen daarvoor een leuke foto in ruil. Fien Pollie verkocht met een aantal vriendinnen tweedehands spullen op de rommelmarkt tijdens de braderie. Het Sociaal Huis nodigt alle werknemers van de gemeente uit op hun Klaaskoeken for Life. Lise en haar zus Suzan Vanlerberghe zullen op zaterdag 22 december op het kasteeldomein gepersonaliseerde pins maken en verkopen. De beide zussen verkopen ook een eigen ontworpen rugzak aan 8 euro, actie Turnzakjes for Life. Ook het jeugdhuis draagt zijn steentje bij en nodigt de mannen van Bizkit Park uit voor een stomend optreden op vrijdagavond 14 december. WZC Maria Rustoord houdt het sportief en organiseert op vrijdag 7 december Spinning for Life in fitnesscenter Oase in Izegem. Een sportieve actie ook van Snap Fitness Ingelmunster, met hun Challenge for Life. Vier weken lang kunnen leden maar ook niet-leden deelnemen aan vier sportieve uitdagingen. Er wordt een klassement opgemaakt en op het einde krijgen de winnaars een mooie prijs. De opbrengst gaat uiteraard integraal naar Studio Kontrabas. De oud-Scouts gaan in een zelf gemaakte pizzaoven heerlijke pizza’s bakken en verkopen. Op het tuinfeest van Amélie Vandenberghe kon je dan weer Vanalles in’t vet for Life krijgen in het frietkraam van Bart Buyse. De liefhebbers van kunst kunnen tijdens het tweede en derde weekend van december terecht in Herberg Kapelhof in de Kortrijkstraat. Didier Verfaillie, Hein Denturck, Ilse Lareine, Kavanto, Pedro Piet en Wood Art Tuur exposeren er hun werken. Een deel van de opbrengst van de verkochtte werken gaat naar de vier goede doelen van Studio Kontrabas.

Ook politieke partijen tonen hun warme hart. De N-VA verkoopt chocosticks waarmee je heerlijke chocolademelk kan maken. En dan is er nog tenslotte Bart Uyttenhove, die zich liet overhalen om een maand lang zijn baard te laten staan. Je kan hem steunen door 5 euro in het spaarpotje te steken in café Gravenhof. Houdt hij het echter niet vol, dan krijg je je geld dubbel en dik terug!

Steun van Studio Kontrabas

Aan inventiviteit is er absoluut geen gebrek, dat blijkt uit de verschillende soorten acties. Iedereen die een actie organiseert krijgt trouwens heel wat ondersteuning van het team van Studio Kontrabas. Indien gewenst maken zij promomateriaal in de vorm van flyers en affiches. Er kan ook gerekend worden op logistieke steun, mocht dat nodig zijn en er wordt gevraagd van de mensen die een actie organiseren om filmpjes te maken met hun smartphone en die via de app door te sturen. De mannen van Studio Kontrabas maken daar dan een leuke montage van om te verspreiden via de sociale media. Elke actievoerder wordt tijdens de vierdaagse eveneens uitgenodigd in de radiostudio om hun opbrengst te komen overhandigen. (Patrick D.)

Wie nog een leuk idee voor een actie heeft, kan contact opnemen met Studio Kontrabas via info@studiokontrabas.be, 0473 57 63 62.- Meer info over de acties vind je ook terug op www.studiokontrabas.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.