Reconstructie moet duidelijkheid brengen over kotmoord in Kortrijk

Redactie KW

Wat gebeurde er op 1 oktober in de Oude Vestingsstraat? Een reconstructie probeerde zaterdagvoormiddag helderheid te scheppen. Een meisje en een jongen werden er dood aangetroffen en al snel kon verdachte Mohammad Musawi worden ingerekend. Na een periode van stilzwijgen trok hij de kaart van de verdediging.

De feiten zorgden voor een heuse schokgolf die door Kortrijk trok. De 19-jarige studente Youlia Soboleva, werd er op een erg brutale manier door middel van 28 messteken vermoord. In één van de kamers van het gebouw troffen de hulpdiensten ook het levenloze lichaam van de 18-jarige Nessar Jamshidi. De jonge Afghaan verbleef er op kot en werd eveneens door middel van een resem messteken omgebracht.

Camerabeelden brachten de speurders al snel bij de verdachte, de 20-jarige Mohammad Musawi en ex-vriend van Youlia. Alle sporen wezen in de richting van een passioneel drama, waarbij de verdachte het niet kon verkroppen dat zijn ex-vriendin ondertussen de weg naar de armen van Nessar had gevonden. Na een periode van stilzwijgen verklaarde Mohammad uiteindelijk wel dat er sprake was van een passioneel drama maar dat hij zichzelf had moeten verdedigen.

Reconstructie moet duidelijkheid brengen over kotmoord in Kortrijk
© CL

Een reconstructie moest het gerecht meer duidelijkheid brengen. Zaterdagmorgen klokslag 8.00 uur werd de Oude Vestingsstraat hermetisch afgesloten. De speurders gingen niet voor het halve werk, er werd zelfs gebruik gemaakt van een dubbel sas om de verdachte zo aan het publieke oog te onttrekken. Rond 10.50 uur kwam Mohammad Musawi ter plaatse, geëscorteerd door leden van de speciale eenheden van de politie. De burgerlijke partijen, eveneens nog steeds op zoek naar vele antwoorden, mochten tijdens de reconstructie niet aanwezig zijn.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.