Rechter mild voor zestiger uit De Haan die naakt lag te zonnen in duinen

Redactie KW

Een 69-jarige man uit De Haan heeft in de Brugse rechtbank een maand celstraf met uitstel gekregen voor openbare zedenschennis. Een meevaller, want hij riskeerde zeven maanden effectief.

Op 24 juli 2019 lag R.V. poedelnaakt te zonnen op de Spanjaardduin, vlakbij het naaktstrand in Bredene. De politie maakte een proces-verbaal op en stelde vast dat de man al vaker naakt werd gespot in de bewuste duinen. Zo kreeg hij in 2015 al eens opschorting van straf, omdat hij er masturberend werd aangetroffen met een ring rond zijn geslachtsdeel.

De procureur vroeg tijdens de pleidooien zeven maanden effectieve celstraf voor de man. “De Spanjaardduin is een populaire ontmoetingsplek voor homoseksuele mannen, die op zoek zijn naar seks”, stelde hij. “Naakt lopen is er evenwel verboden en dat staat duidelijk aangegeven. Overtreders ondergraven het draagvlak voor het nabije naaktstrand. Bovendien spelen in die duinen ook kinderen.”

Advocaat Dany Hollevoet noemde de strafvordering overdreven. “Mijn cliënt zocht de duinen op omdat er te veel wind was op het naaktstrand”, pleitte hij.”Hij zocht geen seks, maar wou volledig bruin zijn voor zijn reis naar Spanje. Hij lag volledig plat en er was niemand in zijn buurt.”

Meester Hollevoet vroeg de gunst van de opschorting, maar daar ging de rechtbank niet op in. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier