Rechter mild voor man uit Blankenberge die Steve Tielens met de dood bedreigde

Redactie KW

De Blankenbergse concertorganisator Dirk Coryn (51) heeft donderdag in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen voor het uiten van doodsbedreigingen aan het adres van de Boomse schlagerkoning Steve Tielens.

Meer dan tien jaar lang waren Tielens en Coryn dikke maatjes. Maar in maart 2013 stopte hun samenwerking abrupt na een dispuut over het Rupelfestival. In de daaropvolgende maanden ging de ruzie van kwaad naar erger en op 12 juni 2013 liet Coryn in dronken toestand doodsbedreigingen achter op de voicemail van de populaire zanger. “Geloof me, klootzak, als je nog één keer in Blankenberge komt maak ik je af”, was de niet mis te verstane boodschap.

Aan de hand van een brief van de advocaat van Steve Tielens kon Coryn in de rechtbank echter aantonen dat de plooien intussen zijn gladgestreken en dat de twee tegenwoordig opnieuw samenwerken. Steve Tielens, die de laatste maanden bekendheid verwierf door zijn deelname aan het Vier-programma The Show Must Go On, stelde zich dan ook geen burgerlijke partij in de zaak.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier